Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ziggo verliest zaak over Eredivisievoetbal

03-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tv930x520
Kabelaanbieder Ziggo mag de Eredivisie-kanalen van Fox Sports vanaf 1 augustus niet meer doorgeven aan abonnees die vroeger klant waren van UPC. Er moet voor hen een nieuw contract worden gesloten met Fox, zo heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald.
Fox oneens met Ziggo
De huidige afspraken van het vroegere UPC met Fox lopen eind juli af. Ziggo, dat UPC in 2014 overnam, heeft nog een deal met Fox tot 2020 en wilde de uitzending aan UPC-klanten voortzetten volgens de voorwaarden van dat contract. Daar was Fox het echter niet mee eens.
Prijzen
Ziggo zei eerder overigens best te willen praten over een nieuw contract met Fox, als dat tot gunstige voorwaarden zou leiden. Maar dat was volgens Ziggo niet het geval. Fox betwist dat en zegt nu juist lagere prijzen voor de Eredivisie-kanalen te hanteren dan voorheen. Die zouden bij onder meer KPN, Delta, CAIW en T-Mobile ook al doorgevoerd zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!