Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zeer hoge waardering voor vakantie

28-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_vakantie_02.jpg
Nederlanders hebben hun vakanties dit jaar een zeer hoge waardering gegeven. Ze gaven gemiddeld een 8,1, zo meldt vakantiebeoordelingssite Zoover zaterdag. De 8 plus is het hoogste rapportcijfer sinds 2006, toen Zoover de vakantiebeoordeling is gaan bijhouden. Vorig jaar gaven we een ruime 7,9.
Mooi weer
Het positieve oordeel komt volgens de site vooral doordat het in de zomervakantie erg mooi weer was in een groot deel van Europa. Ook de extra inspanning van reisorganisaties draagt bij. Omdat het door de crisis lastiger is om reizigers aan zich te binden, zetten organisaties graag een stapje extra, aldus Zoover.
Voor het onderzoek keek Zoover naar bijna 2 miljoen consumentenbeoordelingen die binnenkwamen op de site. Die betroffen onder meer zomervakanties, wintersportreizen en stedentrips.
Oostenrijk
Met gemiddeld een 8,4 kregen vakanties in Oostenrijk de hoogste waardering, gevolgd door Portugal (8,2), Italië en Spanje (beide 8,1). Nederland staat in het lijstje op de 10e plaats met een 7,9.
B&B
Opmerkelijk is dat bed & breakfast-accommodaties hoger werden gewaardeerd dan vijfsterrenhotels. Ze kregen gemiddeld een 9,1, tegen een 8,4 voor de vijfsterrenhotels. Dat zou komen door de persoonlijke behandeling.
Camping
De Nederlandse campings scoren het hoogst van heel Europa. Met een 8,5 gemiddeld verslaan ze campings in Oostenrijk en Italië, die respectievelijk een 8,1 en 8,0 kregen.
ANP

Meer over:

vakantie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!