Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Veel vragen over vakanties in eigen land

1 mei 2020
  •  
leestijd 2 minuten
vakantie strand 1127
De mailbox van Kassa stroomt over met vragen over vakanties in eigen land. De Consumentenbond verklaart zaterdag in Kassa hoe het zit met vouchers en annuleringen. Verder: Waarom keert de Rabobank de rente op ledencertificaten niet uit? We hebben een test: kant-en-klare satésaus! En je kunt een boete krijgen als je geen afstand houdt. We bespreken de gevolgen die dit heeft voor je Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). 

Veel vragen over vakanties in eigen land

De mailbox van Kassa stroomt over van de vragen met betrekking tot vakanties in eigen land. Bij wie moet ik zijn als mijn verblijf niet doorgaat: de veilingsite of het vakantiepark? Waarom is het annuleren van een grote groepswoning niet mogelijk met de huidige maatregelen? Is een verhuurder verplicht om kosteloos om te boeken? En mag een park weigeren geld terug te geven als een consument geen voucher wil? De Consumentenbond beantwoordt deze en nog meer prangende vragen.

Geen rente voor certificaathouders Rabobank

Het is vaak een appeltje voor de dorst, of een welkome aanvulling op het pensioen. Certificaathouders van de Rabobank rekenen eind maart op hun driemaandelijkse rentevergoeding. Maar de bank schrapt op het laatste moment onverwacht de betaling. Volgens berekeningen kunnen certificaathouders fluiten naar maar liefst 363 miljoen euro.

Test: kant-en-klare satésaus

Het barbecueseizoen is weer aangebroken en wat is dan lekkerder dan pindasaus bij je sateetjes? Natuurlijk kun je zelf aan de slag met ketoembar, pindakaas en sereh. Maar bij gebrek aan tijd óf zin is er in de supermarktschappen genoeg aanbod aan satésauzen. Tijd voor een test in Indische sferen: de kant-en-klare satésaus test.

Gevolgen van een coronaboete

Als je met meer mensen bij elkaar komt, kun je een boete krijgen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Je krijgt dan een strafblad en dat kan later nog vervelende gevolgen hebben als je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebt bij een werkgever, of als je bijvoorbeeld naar Amerika wilt reizen.

Verrassingsreisje in de Belbus

Deze week in de Belbus verzorgt Sahil een verrassingsreisje. Want als wij niet naar Frankrijk kunnen... dan halen we Frankrijk toch hierheen?

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harrybre
harrybre1 mei 2020 - 12:54

Wat ik maar niet KAN snappen: waarom zouden bepaalde campings e.d. dicht moeten blijven, als de bezoekers daar meer afstand van elkaar kunnen houden als thuis ?Idem, die motorrijschool: je zit meters bij elkaar vandaan, met vaak nog een gelaatsscherm op ook.. Ook die kapster ( zie TV 30-4), die een hele cocon gemaakt had rondom de te knippen persoon. Niet generale beslissingen maar veel meer op het individuen afgestemd, waardoor velen hun eigen inkomen kunnen verdienen ipv afhankelijk te zijn van de Grote Gemeenschappelijke Pot, ook wel 's Rijks schatkist genaamd, gevuld met uw en - en nog veel erger - MIJN belastinggeld.Als laatste: mondkapjes: beter iets dan niets bewees RIVM arts-epidemioloog Marianne van der Sande al in 2008. Er zijn er DIK-RUIM-ZAT te koop in China, CE + FDA gecertificeerd en geverifieerd. Ieder stuk knots kan ze zelf naar hier halen, dus waarom de zorgtehuizen e.d. niet ? Vraag de Douane maar, 0800-0143. Mij een GODSraadsel, waarom Middelen Corona die afkeurt. En als.. dan misschien NIET voor de IC, maar ZEKER voldoende voor de Thuiszorg, de kapster, in het OV, het verzorgingstehuis enz. Of dacht u, dat de Nederlander anders in elkaar zat dan mensen op de rest van de wereld ?

2 Reacties
harrybre
harrybre1 mei 2020 - 12:57

https://www.gondola.be/nl/news/winkels-en-supermarkten-verkopen-binnenkort-mondmaskers.  Tsja... Belgen... dat is toch een heel ander creatuur dan de Nederlanders...... ( NEE, geen 21e eeuwse VOC -ambtenaren ) 

harrybre
harrybre1 mei 2020 - 13:10

Kijk, dat de Duitser heel anders in elkaar zat, wisten we al Daarom daar mondkapjes voor € 14,99 / 20 stuks, gewoon in de supermarkt. Misschien ook in de KENNISeconomie over enkele jaren ? https://www.norma24.de/gesichtsmaske-mit-nasenklemmbuegel-3-lagig-20er-pack?c=6270&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=BILD_GesichtsmaskemitNasenklemmbgel3lagig20erPack&utm_campaign=KW09_N24_SW_616077_211656