Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Veel vragen over vakanties in eigen land

01-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
vakantie strand 1127
De mailbox van Kassa stroomt over met vragen over vakanties in eigen land. De Consumentenbond verklaart zaterdag in Kassa hoe het zit met vouchers en annuleringen. Verder: Waarom keert de Rabobank de rente op ledencertificaten niet uit? We hebben een test: kant-en-klare satésaus! En je kunt een boete krijgen als je geen afstand houdt. We bespreken de gevolgen die dit heeft voor je Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). 

Veel vragen over vakanties in eigen land

De mailbox van Kassa stroomt over van de vragen met betrekking tot vakanties in eigen land. Bij wie moet ik zijn als mijn verblijf niet doorgaat: de veilingsite of het vakantiepark? Waarom is het annuleren van een grote groepswoning niet mogelijk met de huidige maatregelen? Is een verhuurder verplicht om kosteloos om te boeken? En mag een park weigeren geld terug te geven als een consument geen voucher wil? De Consumentenbond beantwoordt deze en nog meer prangende vragen.

Geen rente voor certificaathouders Rabobank

Het is vaak een appeltje voor de dorst, of een welkome aanvulling op het pensioen. Certificaathouders van de Rabobank rekenen eind maart op hun driemaandelijkse rentevergoeding. Maar de bank schrapt op het laatste moment onverwacht de betaling. Volgens berekeningen kunnen certificaathouders fluiten naar maar liefst 363 miljoen euro.

Test: kant-en-klare satésaus

Het barbecueseizoen is weer aangebroken en wat is dan lekkerder dan pindasaus bij je sateetjes? Natuurlijk kun je zelf aan de slag met ketoembar, pindakaas en sereh. Maar bij gebrek aan tijd óf zin is er in de supermarktschappen genoeg aanbod aan satésauzen. Tijd voor een test in Indische sferen: de kant-en-klare satésaus test.

Gevolgen van een coronaboete

Als je met meer mensen bij elkaar komt, kun je een boete krijgen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Je krijgt dan een strafblad en dat kan later nog vervelende gevolgen hebben als je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig hebt bij een werkgever, of als je bijvoorbeeld naar Amerika wilt reizen.

Verrassingsreisje in de Belbus

Deze week in de Belbus verzorgt Sahil een verrassingsreisje. Want als wij niet naar Frankrijk kunnen... dan halen we Frankrijk toch hierheen?

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!