Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: 's Lands oudste vakantiepark in de uitverkoop

9 apr 2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7406 keer bekeken
recreatiepark rotterdam uitverkoop kassa
Zaterdag zie je in Kassa hoe 's lands oudste vakantiepark in de uitverkoop gaat. De gemeente Rotterdam kiest voor poen in plaats van fatsoen en jaagt de recreanten weg. Deze week gaat de Belbus op pad voor mevrouw Thijssen (83). Dankzij een handige colporteur heeft ze ongewild een contract bij Budget Energie. Verder aandacht voor brandgevaarlijke accu's in de Opel Ampera-E. En opnieuw moeten aanbieders van wurgkredieten klanten compenseren vanwege te veel betaalde rente. In Kassa de laatste stand van zaken!
Het oudste vakantiepark van Nederland gaat in de uitverkoop. Duizenden mensen recreëren al vele jaren naar volle tevredenheid en voor een bescheiden bedrag op hun park. Maar de gemeente Rotterdam zegt dat het beheer van vakantieparken geen gemeentelijke taak is,  kiest voor het grote geld en jaagt ze weg. Zaterdag in Kassa: hoe Rotterdam kiest voor poen ik plaats van fatsoen.  

Brandgevaarlijke accu in Opel Ampera-E

Eigenaren van de elektrische Opel Ampera-E kregen onlangs de schrik van hun leven. Want in een brief van Opel Nederland staat dat de auto brandgevaarlijk is als hij volledig is opgeladen. Ze mogen de auto niet meer parkeren naast hun woning en ook niet in parkeergarages. Knap lastig dus. Wat nu?

Compensatie klanten Santander en Hollandsche Disconto Voorschotbank?

Opnieuw goed nieuws voor mensen met een doorlopend krediet. Want ook Santander en Hollandsche Disconto Voorschotbank hebben volgens het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening te veel rente berekend over hun kredieten. Maar krijgen al deze klanten nu ook geld terug?

Belbus - WANTED: Budget Energie

De 83 jarige mevrouw Thijssen krijgt in oktober ongewenst bezoek van een huis-aan-huis-verkoper. Ze stuurt hem weg, maar even later werkt hij zich met een smoesje haar huis binnen en verkoopt haar vervolgens een driejarig energiecontract bij Budget Energie. Mevrouw Thijssen is helemaal overdonderd en durft maandenlang niets tegen haar familie te vertellen. Ze is bang dat ze is opgelicht.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Strapatsen
Strapatsen12 apr 2021 - 4:36

Dat agressieve verkoop gedrag heb ik de laatste periode ook al 2x gehad van de Staatsloterij. Als je zegt nee, blijven ze maar door gaan. Desnoods beginnen ze wat zou je met de jackpot doen. En dan vervolgens al snel weer over de actie. Ze blijven net zolang doorgaan totdat je een lot koopt. Daarna doe je ineens mee met maandelijkse spel en alle extra spelen. Dat zou men moeten verbieden, dat ze je gelijk aan gok abonnement vastleggen. Ik vind dit best wel zorgelijk gedrag. Nee = Nee, en zeker bij loterij, Er zijn genoeg mensen ook met gokverslaving (verleden)/gevoeligdheid voor. En die help je hiermee echt de problemen in.
Sowieso zou je eens moeten afvragen of je op deze manier mensen moet willen lokken voor loterijen. Mensen kunnen zelf ook naar site of winkel gaan als ze mee willen doen. En loterij reclames komen genoeg voorbij. Dus de kans dat iemand ze niet kent is vrij klein.

Inge48
Inge4811 apr 2021 - 1:03

Ik heb blokverwarming met zo sensor normaal krijg je in februari je jaarafschift nu is het april maar ze blijven naar elkaar wijzen en elke keer schuif de datum weer. Wat kan ik er aan doen

1paul
1paul10 apr 2021 - 7:57

Zou Kassa eens een reportage kunnen wijden aan auto's die rijden op perslucht?
Accu's, vooral de grondstof daarvoor is sterk vervuilend, duurt een half uur voor ze 80 % opgeladen zijn en zijn ook nog eens hartstikke duur.
Perslucht auto is binnen 5 minuten vol, kost veel minder energie en dus veel minder vervuilend.
Snap niet zo goed met de huidige taken waarom men een meer vervuilend alternatief verkiest voor een veel minder vervuilend idee, zou echt heel veel CO2 schelen, zowel bij de productie van de accu"s als bij het "laden" vand eze voertuigen!

a.ritmeester7
a.ritmeester79 apr 2021 - 12:35

het is meer dan erg er zijn mensen die al hun hele leven daar een huisje hebben en al een tweede generatie dan moeten ze plots weg en er wordt door de gemeente geen alternatief geboden

hvrom1
hvrom19 apr 2021 - 11:27

Ik zeg maar een ding alles draait alleen maar om geld. Het menselijk respect is verdwenen van de aardbodem. Dit is ons grootste valkuil.
Mensen wórdt wakker, er is meer dan dat.