Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: problematiek rondom hulpmiddelen en verhuizingen

20 sep 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
rolstoel 930 520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan spoedmeldingen van de politie. De politie moet bij spoedmeldingen binnen een kwartier op locatie zijn, maar dat lukt niet altijd. Hoe kan dat? Verder hebben we het over de brandstofstoring op Schiphol, gevaarlijke cv-ketels en over de problemen rondom hulpmiddelen en verhuizen naar een andere gemeente.
Brandstofstoring op Schiphol: bij wie kun je terecht voor een schadevergoeding
Op woensdag 24 juli lag Schiphol urenlang plat. Door een brandstofstoring was het luchtverkeer urenlang gestremd. Duizenden passagiers kwamen veel te laat of helemaal niet op de eindbestemming aan. Waar kunnen zij terecht voor een schadevergoeding?
Problematiek rondom hulpmiddelen en verhuizingen
Wie afhankelijk is van hulpmiddelen, zoals een rolstoel of een scootmobiel, kan door een verhuizing naar een andere gemeente in grote problemen komen. Zo ook Joyce. Zij verhuist in februari van Lelystad naar Dronten. Haar rolstoel en aangepaste fiets moeten vanaf de verhuisdag door een ander bedrijf ‘opnieuw’ aangeleverd worden. Na zeven maanden mailen, bellen en wachten heeft ze nog steeds niets.
Gevaarlijke cv-ketels: problemen nog steeds niet opgelost
We waarschuwden er een half jaar geleden voor het eerst voor: oudere modellen cv-ketels van Ferroli kunnen levensgevaarlijk zijn en een woningbrand veroorzaken . Onze uitzendingen waren aanleiding voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om een onderzoek te starten. Maar dat laat inmiddels alweer vijf maanden op zich wachten, terwijl de calamiteiten blijven binnenstromen bij de redactie van Kassa. Hoe kan dat?
Belbus: Dweilen met de kraan open bij Keuken-Kranen.nl
Maaike koopt voor 750 euro een speciale kraan bij Keuken-Kranen.nl. Tot haar schrik ziet ze dat ze de verkeerde heeft besteld en annuleert de bestelling. Helaas wacht ze twee maanden later nog steeds op haar geld terug.
Politie vaak te laat bij spoedmeldingen
De reactietijd van de politie bij spoedmeldingen is in de eerste helft van 2019 niet verbeterd. Agenten komen op jaarbasis nog steeds in tienduizenden gevallen te laat. Dat meldt Kassa op basis van cijfers van de politie. De eigen norm van de politie wordt maar in 13% van de Nederlandse gemeenten gehaald. Bekijk hier hoe vaak de politie op tijd is in jouw gemeente .
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Wil je dit seizoen nog bij Kassa zijn? Wees er dan snel bij want de laatste uitzendingen zijn in zicht! Bestel je tickets hier .

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

spikkel
spikkel22 sep 2019 - 16:46

Je zorgverzekering schrijft het hulpmiddel af in 10 jaar en stuurt de nota naar je nieuwe zorgverzekering. Dat kunnen de gemeenten niet bedenken ? En nog iets .... in ene gemeente heb je recht op hulp, hulpmiddelen, overige voorzieningen en in de andere gemeente heb je recht op NIETS. We hebben al zo'n groot land, hakken we het ook nog in 300 stukjes met ieder zijn eigen regeltjes. Werkelijk te zot voor woorden. En inderdaad, ze doen er niets aan. Hier hebben ze al zo vaak excuses gemaakt dat ze daar ook al mee zijn gestopt. Je indicatie huishoudelijke hulp wordt niet geleverd, hulpmiddelen moet je maanden/jaren op wachten, supermarkten stouwen ze zo vol dat je er niet eens in kan met je hulpmiddel, liften zijn te klein enz. enz. enz. enz.

Grafdever
Grafdever21 sep 2019 - 19:14

hier 2 jaar na verhuizingen nog steeds mollen voor rolstoel en heb me voorzien nog niet en ander aanvragen kan pas als rolstoel is geleverd leven lang wmo en medpiont maakt ook puinhoop van

peentjes
peentjes21 sep 2019 - 18:32

Over hulpmiddelen bij verhuizing: Dit speelt al minstens 10 jaar. Er verandert helemaal niks.Ik heb als betrokkenen bij toegankelijkheid zelfs van iemand gehoord dat ze terug moest verhuizen naar haar oude gemeente omdat ze in haar nieuwe gemeente geen nieuwe rolstoel kon krijgen. Organisaties en gemeenten moeten zich kapot schamen, maar dat doen ze niet. Het interesseert ze helemaal niks. Nog steeds niet.