Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Onterecht beschuldigd van verzekeringsfraude

22 nov 2019
  •  
leestijd 2 minuten
verzekering documenten 1127

Stel; jouw motor wordt gestolen en je dient een claim in. Deze wordt afgewezen door de verzekeraar, omdat je een valse verklaring zou hebben gegeven. Hoe zit dat? Verder besteden we zaterdag aandacht aan de betrouwbaarheid van doe-het-zelfbeugels en aan prijsverschillen bij de kapper. Ook gaan we met de Belbus langs bij de nalatige vastgoedbeheerder MVGM.

Onterecht beschuldigd van verzekeringsfraude

Stel je eens voor; je motor wordt gestolen. Máár voor de verzekeraar ben jij de crimineel… De claim die je indient wordt afgewezen, omdat je volgens de verzekeraar een valse verklaring zou hebben gegeven. Bewijs dan maar eens dat jij geen fraudeur bent.

Wat moet je doen als je onterecht beschuldigd wordt van verzekeringsfraude? Kijk voor het antwoord zaterdag naar Kassa en lees dit artikel over hoe je onterechte beschuldiging van verzekeringsfraude kunt voorkomen.

Prijsverschillen bij de kapper

We gaan op zoek naar een antwoord op de vraag waarom een vrouw bij de kapper vaak (veel) duurder uit is dan een man met vrijwel hetzelfde kapsel. Er bestaan genoeg vrouwen met een korte coupe die toch meer moeten betalen voor een knipbeurt dan een man met dezelfde haarlengte. Hoe zit dat precies? En mag zo'n prijsverschil wel?

Doe-het-zelfbeugels

In Amerika komt het al langer voor, maar ook in Nederland kun je nu zelf thuis aan de slag om scheve tanden weer recht te zetten. Verschillende bedrijven bieden een pakket aan waarmee je zelf een afdruk van je gebit kunt maken. Vervolgens krijg je doorzichtige beugelbitjes thuisgestuurd. Na een half jaar dragen zouden scheve tanden weer recht moeten staan. De beugelbedrijven beloven een veilig en snel resultaat, zónder dure afspraken bij de orthodontist. Hoe betrouwbaar is deze methode?

Belbus: Onderhoud MVGM kan opknapbeurt gebruiken

Theo en Marijke huren al 31 jaar een huisje bij vastgoedbeheerder MVGM. Het huisje zit echter vol met schimmel- en vochtplekken, scheuren in muren. En ook de badkamer is toe aan een opknapbeurt. Na 1,5 jaar wachten op actie van MGVM zijn ze er klaar mee en schakelen de Belbus in.

Kassa is om 19:05 uur op NPO 1 bij BNNVARA. Geef live je mening!

Praat gezellig mee op Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren! Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!