Kassa

Zaterdag in Kassa: Duurdere aanvullende zorgverzekeringen voor minder behandelingen

  •  
04-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
930x520_fysio
In Kassa besteden we aandacht aan de duurdere aanvullende verzekeringen, terwijl je steeds minder behandelingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie vergoed krijgt. Verder hebben we het over de beperkte keuze aan veganistisch eten in ziekenhuizen, is er een motie over oplichtingsfraude spoofing aangenomen en staan we stil bij de pakketbezorgers in deze drukke tijden.

Meer betalen voor aanvullende verzekeringen voor minder behandelingen

Deze maand werden de premies voor de zorgverzekeringen bekend. Niet alleen de kosten voor basisverzekering stijgen flink, maar ook voor aanvullende verzekeringen zal meer betaald moeten worden terwijl je steeds minder behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgt.

Motie spoofing aangenomen

We besteden aandacht aan de laatste stand van zaken omtrent het dossier spoofing. Grote banken ING en ABN Amro vergoeden gedupeerde klanten niet voor hun schade, die in de miljoenen loopt. Afgelopen week is door alle 149 aanwezige Kamerleden een motie over het vergoedingsbeleid van banken bij spoofing aangenomen in de Tweede Kamer. De Minister wordt opgeroepen zo snel mogelijk met de banken in gesprek te gaan met als doel slachtoffers van spoofing te compenseren, of dit mogelijk wettelijk af te dwingen. Hoe nu verder?

Beperkte keuze veganistisch eten in ziekenhuizen

Inmiddels zijn er zo’n 150.000 veganisten in Nederland. En dat worden er steeds meer. Om dierenleed te voorkomen willen ze vanuit hun levensovertuiging enkel plantaardig eten. Maar als ze onverhoopt naar het ziekenhuis moeten, blijkt dat vaak lastig.

Pakketbezorging door het dak: waardeert consument de werkdruk van bezorgers?

Om drukte te vermijden, laten we sinds corona massaal pakketjes thuis afleveren. Al maanden lopen pakketbezorgers daarom de longen uit hun lijf om al die pakketten op de juiste plek te krijgen. En dan komt ook de normaal tóch al drukke feestmaand december er nog overheen. PostNL liet woensdag al weten klanten te moeten teleurstellen door de extreme drukte. Hebben consumenten waardering en begrip voor de pakketbezorgers?

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

kcdb
kcdb5 dec. 2020 - 18:49

Halve waarheden over de aanvullende verzekeringen in de uitzending. Inderdaad moeten in de basisverzekering de eerste 20 behandelingen zelf worden betaald. Daarna, in geval van een chronische indicatie wordt fysiotherapie vanuit de verplichte basisverzekering vergoed. Heeft men een aanvullende verzekering dan zitten daar, afhankelijk van de soort aanvullende verzekering, daar alle of een aantal behandelingen fysiotherapie in. Dat een aanvullende verzekering (AV) tenminste € 60,00 /maand kost is zwaar overdreven. Mijn verzekering, DSW in Schiedam, rekent in 2021 voor: AV Compact € 7,75, AV Standaard € 22,25, AV Top € 38,50 en AV Student € 15,00 per maand. Kijk in die aanvullende verzekeringen maar eens hoeveel behandelingen fysiotherapie daar in zitten. In een aantal AV's zit daar ook nog een tandartsvergoeding in tot een bepaald maximum. Eén behandeling fysiotherapie is doorgaans gelijk aan de duurste AV maandpremie bij deze verzekeraar.

inachia
inachia5 dec. 2020 - 14:11

Ik wou het hebben over; meer betalen voor aanvullende verzekeringen voor minder behandelingen. Ik begrijp dat alles duurder is. Maar van de halfuur behandeling die je recht op heb krijg je maar 10 minuten of minder hulp. De rest is 5 a 6 minuten later je binnen roepen, dan praten hoe of wat je voelt, invoeren in de computer, voorbeeld oefeningen laten zien of verwijzen naar een youtube site. Dan mag je boven kleding uittrekken.En de laatste 10 minuten of minder wordt je daadwerkelijk behandeld. Ik vind het slimme manier van werken. Waardoor de klant de behandel tijd tekort komt.

ronaldo-
ronaldo-4 dec. 2020 - 18:58

Jullie hebben het over beperkt veganistisch eten in het ziekenhuis. Wat dachten jullie van ''glutenvrij eten'' voor mensen met Coeliaki. Die maaltijden, warm of koud is een drama. Brood maaltijden is diep triest. En de keuze is minimaal.

rinuszwam
rinuszwam4 dec. 2020 - 14:19

Wanneer wordt eens het huidige financieel/economisch systeem zoals dat in de praktijk werkt doorgelicht ? Armoede versus Rijkdom veroorzaken grote verschillen er is een Tweedeling in onze maatschappij o.a. tussen mensen ontstaan ! Voedselbanken en de schandalige Rijkdom met zijn ieder voor zich mentaliteit wordt als normaal beschouwd ! Gepensioneerden worden al 12 jaar belazerd , mede i.v.m. het systeem van de idiote rekeningrente systematiek t.a.v. de aanvullende pensioenen ! Vaak schaam ik mij voor zo Onrechtvaardig en Oneerlijk financieel/economisch systeem !!

harrybre
harrybre4 dec. 2020 - 13:08

Dank je de koekoek: zo'n beetje iedere bespreking van aanvullende zorgverzekeringen staat bol van de opmerking "kon wel eens te duur zijn, ga rekenen, enz". Wat er dus overblijft, zijn mensen die aan zekerheid rakende waarschijnlijkheid" baat hebben bij die verzekering. Daar een commerciële organisatie geen Sinterklaas-motief heeft, zal men dus de premie aan moeten passen en het aantal verstrekkingen omlaag doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!