Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kunnen scholieren een nieuwe lockdown aan?

18-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
school studie scholier onderwijs 1127
Zaterdag belichten we in Kassa de gevolgen voor scholieren van de nieuwe lockdown. Want wéér zijn de scholen gesloten. Het gevaar van leerachterstanden en grotere sociale ongelijkheid dreigt. Gelukkig zijn er tijdens de lockdown ook mooie initiatieven. Wij laten er een paar zien. Verder komen we terug op het onderwerp spoofing. Lange tijd wilde ING slachtoffers niet helpen. De bank komt daar nu op terug. En we laten zien dat niet alleen consumenten klem komen te zitten door wurgkredieten. Ondernemers maken hetzelfde mee met zakelijke kredieten. Tot besluit testen wij, speciaal voor Kerst, ijstaart uit de supermarkt.

Scholen weer dicht: wat zijn de gevolgen?

We hoopten zo dat het niet zou hoeven, maar de scholen zijn wéér gesloten. Vergrote sociale ongelijkheid en leerachterstanden bij leerlingen liggen dan op de loer. Wat hebben we geleerd van de vorige scholensluiting? Hoe groot waren de effecten daarvan op scholieren, en hoe kunnen we leerlingen die dat nodig hebben helpen? In de studio spreken we Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs.

ING komt slachtoffers spoofing toch tegemoet

ING komt mensen die slachtoffer zijn geworden van 'spoofing' alsnog financieel tegemoet. De bank verklaarde na meerdere uitzendingen van Kassa hier niet toe bereid te zijn, maar komt daar nu op terug. Samen met ABN Amro, Rabobank en de Volksbank is afgesproken om klanten die aantoonbaar slachtoffer zijn te gaan compenseren.

Mooie intitiatieven tijdens de lockdown

De tweede lockdown in ons land is een feit. Gelukkig ontstaan er in deze tijd ook hele mooie initiatieven om de medemens te helpen. In Den Haag koken jonge moslims sinds maart wekelijks 50 maaltijden voor daklozen in hun moskee. En in Amersfoort delen vrijwilligers deze maand zelfgemaakte kerstpakketten uit om eenzame ouderen een hart onder de riem te steken.

Ondernemers ook klem door zakelijke kredieten

Wurgkredieten: We hebben er al vaak aandacht aan besteed. Met succes. Want klanten van Crédit Agricole Consumer Finance krijgen inmiddels een compensatie voor hun teveel betaalde rente. En klanten van andere banken kunnen terecht bij Consumentenbond Claimservice die een miljoenenclaim aan het voorbereiden is. Maar hoe zit het met ondernemers die zich blauw betalen aan een zakelijk krediet? Is er voor hen ook licht aan het einde van de tunnel?

Test: welke ijstaart uit de supermarkt is het lekkerst?

Het is bijna Kerstmis en de grote vraag is elke keer weer: wat serveren wij dit jaar? Alle grote supermarkten hebben een heel kerstassortiment met toetjes en natuurlijk ijstaart. De hoogste tijd daarom voor Kassa’s ijstaarttest.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!