Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Kooi-eieren nog aanwezig in veel producten

10-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
kooikippen animal rights 1127
Pasen staat voor de deur! Dus zie je zaterdag in Kassa eieren, en dan wel kooi-eieren. Deze worden gelegd in kooisystemen, waardoor kippen hier de minste bewegingsruimte hebben. Jaarlijks krijg je al snel tientallen kooi-eieren binnen. Hoe zit dat? Ook besteden we aandacht aan de drieduizend Nederlanders die al wekenlang vastzitten in Marokko en nemen we de veiligheid en privacy van videobel-apps onder de loep. En Sahil biedt weer een helpende hand. Niet met de Belbus, maar met de paasmobiel!

Kooikippen in Nederland

Je zou het misschien niet verwachten, maar in Nederland worden nog steeds miljoenen leghennen in kooien gehouden. In de anderhalf jaar dat zij leven in de kooihuisvesting, hebben deze kippen nauwelijks bewegingsruimte en zien ze nooit daglicht. Dit is in Nederland nog steeds de wettelijk toegestane minimumstandaard. Zogeheten kooi-eieren worden niet meer verkocht in de supermarkt, maar toch krijg je onbewust al snel tientallen kooi-eieren per jaar binnen via allerlei producten waar ei in verwerkt is. Zaterdag in Kassa zie je hoe het leven van deze kooikippen eruitziet.

Videobellen: privacy en veiligheid

Tijdens de coronacrisis slaat heel Nederland massaal aan het videobellen. Zo voelt het alsof je geliefden en vrienden op afstand toch heel dichtbij je zijn. Maar niet elke videobel-app of -software is even betrouwbaar.

Vast in Marokko

Zo’n drieduizend Nederlanders zitten al wekenlang vast in Marokko sinds dat land het luchtruim heeft gesloten na de uitbraak van de coronapandemie. Over de communicatie van de ambassade zijn ze slecht te spreken. Hoe zit dat? En hoe nu verder?

Belbus: paasmobiel

Aankomend weeken dis het Pasen en kunnen door de coronacrisis veel mensen niet bij elkaar zijn. Ook deze week schiet Sahil te hulp. Niet met de Belbus, maar met de paasmobiel!

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!