Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoe vier je deze zomer vakantie?

22-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
zomervakantie strand zonnebril 1127
In alweer de laatste Kassa van het seizoen kijken we alvast vooruit naar de zomer. Wat is er mogelijk als je vakantie wil vieren in Zuid-Europa? En hoe gaat het er in eigen land aan toe op de camping? Kunnen we veilig op pad? Verder laten we zien waar je op moet letten als je zwembandjes zoekt voor kinderen. Blijf je thuis deze zomer? De Belbus geeft tips voor de optimale 'staycation'.

Kunnen we veilig op zomervakantie?

Nederland is al maanden in de ban van het coronavirus dat de hele wereld op zijn kop heeft gezet. Alles wat het leven leuk maakt kwam abrupt tot stilstand. Sportclubs en musea sloten de deuren. Je mocht opa en oma niet meer opzoeken en de grenzen gingen dicht. Nu het virus onder controle lijkt en de wereld langzaam van het slot gaat, komt de zomervakantie in zicht. Maar is nu wel echt veilig om op vakantie te gaan? Waar kunnen we naartoe? En vooral: wordt het nog een beetje leuk?

Deze zomer nog op vakantie naar Zuid-Europa?

De vakantieplannen van veel Nederlanders die deze zomer graag naar het buitenland willen, dreigen door corona in het water te vallen. Waar Frankrijk de grenzen gesloten houdt voor buitenlandse toeristen, zetten Italië en Spanje deze binnenkort weer open. En geen economie in Europa die zo leunt op toerisme als de Griekse. Maar hoe zou een vakantie in Zuid-Europa er met de huidige omstandigheden überhaupt uit komen te zien?

Zwemhulpmiddelen: Waar moet je op letten?

Zwemmen, er is bijna niet leukers voor kinderen om te doen. Alleen water kan ook heel gevaarlijk zijn. Er zijn vele soorten zwemvestjes, zwemvleugeltjes of bandjes van kurk waarmee je je kind kunt beschermen. Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een zwemhulpmiddel voor je kind.

Belbus: Tips voor een 'staycation'

Het lijkt erop dat deze zomer veel mensen hun vakantie in huis moeten doorbrengen. En dat terwijl we al zo lang binnen zitten. Heeft zo’n staycation eigenlijk wel nut? En hoe kun je deze tijd optimaal benutten? Sahil geeft tips!

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Blijf Kassa volgen deze zomer! Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!