Kassa

Zaterdag in Kassa: Hoe verduurzaam je je huis met een kleine beurs?

12-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2173 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

Zaterdag in Kassa kijken we naar compensatie van het kabinet voor de gestegen energieprijzen. Is dit voldoende voor lagere inkomens in slecht geïsoleerde huizen? Verder nemen we de dure cursus van Chemo CleanUp onder de loep, waarmee pijnklachten na chemokuur worden verholpen. Kloppen de claims van het bedrijf wel? En deze week presenteert niet Amber, maar Menno Bentveld Kassa!

Hoe verduurzaam je je huis als je een kleine beurs hebt?

Het kabinet trekt miljarden uit om ons te compenseren voor de gestegen energieprijzen. Maar is die compensatie ook voldoende voor lagere inkomens in slecht geïsoleerde huizen? Wat kunnen zij doen om te besparen op de energierekening? En tegen welke hindernissen lopen bewoners van huur- en koopwoningen aan?

Opmerkelijke behandelwijze na chemoklachten

Heb je als ex-kankerpatiënt last van de bijwerkingen van chemotherapie, dan biedt het bedrijf Chemo CleanUp jou een simpele cursus bestaande uit ademhalingsoefeningen en doe-het-zelf acupunctuur en ben je er zo vanaf. Maar daarvoor moet je wel eerst diep in de buidel tasten, en de claims van de behandelaar roepen nogal wat vraagtekens op. Kassa meldt zich ook aan en gaat met de verborgen camera langs...

Belbus: Treintjes spoorloos bij PostNL

Marc is verzamelaar van bijzondere miniatuurtreintjes en koopt van Greet een paar zeldzame locomotieven. Greet stuurt deze op via PostNL, maar de treintjes komen nooit bij Marc aan. PostNL is ze kwijt. Een uitgebreide zoektocht mag niet baten en Greet en Marc zijn ontroostbaar.

Menno Bentveld neemt twee weken het stokje over van Amber, omdat zij voor een documentaire in het buitenland zit.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

13 nov. 2021 - 12:11

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

GERDAHE
GERDAHE12 nov. 2021 - 14:18

zaterdag over verduurzaming woning. Wordt er ook aandacht besteed aan mensen die in een flat wonen?

1 Reactie
Wijdeveld
Wijdeveld12 nov. 2021 - 15:25

Tja. Is het niet zo dat de mensen met een goed gevulde portemonnee wederom de eersten zijn die verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Mensen die het het hartst kunnen gebruiken en nodig hebben kunnen verduurzamingsingrepen niet betalen. Hierbij komt wederom naar boven dat inkomens óók in Nederland erg ongelijk zijn verdeeld. De rijken, die het toch al niet nodig hebben profiteren weer het meest omdat er in die zin geen enkele voorwaarde wordt gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!