Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Hoe riskant zijn NFT's als belegging?

25-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1396 keer bekeken
  •  
nft 1127

Non-fungible tokens gaan als warme broodjes over de toonbank. Zaterdag in Kassa antwoord op de vraag: hoe riskant zijn deze NFT's als belegging? In De Belbus het verhaal van Ramatur en Mark, die niet tevreden zijn over een nieuw vloerkleed. Maar terugsturen stuit op bezwaren van de winkel. ING stopt met het financieren van nieuwe olie- en gasprojecten. Hoe effectief is deze duurzamere koers?

Non-fungible tokens ofwel NFT’s. We besteedden er al eerder aandacht aan in Kassa. De digitale plaatjes gaan als warme broodjes over de toonbank. Veel mensen zien ze als een vorm van beleggen. Ze kopen de plaatjes en proberen ze te verkopen tegen een hogere prijs. Dat blijkt echter een riskante business met de nodige haken en ogen. Zaterdag hoor je er alles over in Kassa. 

Belbus: vloerkleed mag niet retour

Ramatu en Mark kopen online een vloerkleed voor hun nieuwe woning. Als het kleed bezorgd wordt, maken ze de verpakking open om het goed te bekijken. Het valt tegen en ze willen het terugsturen. Maar dan krijgen ze te horen dat dit niet meer kan. Hadden ze de verpakking maar niet open moeten maken… 

Twijfels over duurzamere koers ING

ING stopt per direct met het financieren van nieuwe olie- en gasprojecten. Maar er zijn twijfels of het nieuwe beleid effect heeft en ver genoeg gaat.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hieraan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kijk Kassa, zaterdag om 19.05 uur op NPO1!

Meer over:

nft, ing, belbus, duurzaamheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!