Kassa

Zaterdag in Kassa: Bouwkundige keuring niet altijd zo kundig

30-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3570 keer bekeken
  •  
huis raam venster 1127
Aanstaande zaterdag besteden we in Kassa aandacht aan de bouwkundige keuring. Want wordt deze wel altijd zo kundig uitgevoerd? Daarnaast kijken we naar de vele plastic wikkels van chocoladefabrikanten als Mars die in de natuur terechtkomen. Wanneer gaat hier iets aan gebeuren?

Bouwkundige keuring niet altijd zo kundig

Als je een woning koopt, kan een bouwkundige keuring handig zijn om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Maar wordt zo’n bouwkundige keuring wel altijd goed uitgevoerd? En wat gebeurt er als er achteraf nog allerlei gebreken worden ontdekt?

Plastic wikkels zorgen voor veel zwerfafval

De plastic verpakkingen van chocoladefabrikanten als Mars zorgen al jaren voor zwerfafval. Het is een probleem dat nog lang niet zichtbaar genoeg is, vinden afvalrapers Merijn Tinga en Dirk Groot. Daarom zijn zij een actie gestart. Wanneer gaan fabrikanten als Mars hier iets aan doen?

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Gerardus1942
Gerardus194230 apr. 2021 - 11:27

Bouwkundige kan ook niet altijd verborgen gebreken ontdekken. Voor een goed rapport zijn er meerdere gegevens nodig w.o. tekeningen/vergunningen , EP berekeningen, rapporten, bodemonderzoeksrapporten constructiegegevens, onderhoudsrapporten(CV) gegevens verstrekt via bewoner/verkoper, gemeentelijke bezwaren, milieueisen, bestemmingsplannen te veel om op te noemen om tot een deskundig oordeel te komen. Ook buurtonderzoek leefsituatie etc. etc. is van belang heeft echter niets te maken met bouwkundige staat. Maar kan ook belangrijk zijn bij vervolgschades, w.o. geluidsoverlast, scheuren i.v.m. zwaar verkeer (kans op scheuren) , bouwwerkzaamheden in de buurt, wateroverlast, bodemgesteldheid (gas zie Groningen) goed rapport bijna NIET mogelijk afhankelijk van te veel onvoorziene factoren. Rapport mogelijk maar wel met uitsluiting van bovengenoemde feiten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!