Kassa

In Kassa: Antwoorden op jouw coronavragen

20-03-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
corana virus 1127
Zaterdag in Kassa besteden we volop aandacht aan de coronacrisis. Wat is het effect op de toch al overspannen woningmarkt? Ouders van kwetsbare kinderen met ZEVMB
(Zeer Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperkingen) vertellen hoe zijn omgaan met corona. Verder zijn veel mensen gedwongen om thuis te blijven. Hoe kom je de tijd goed door? Online-gids Danny Mekic heeft tips voor iedereen. Uiteraard is er weer de Belbus. Sahil helpt deze keer een echtpaar met videobellen. En deskundigen geven antwoord op jouw vragen over de gevolgen van corona.


Wat is jouw vraag over het coronavirus en alle gevolgen ervan? Na de uitzending gaan we live, om 19.50 uur, door op Facebook! Stel je vraag nu alvast daar.

Hoe reageert de huizenmarkt?

De eerste effecten van de coronacrisis zijn al merkbaar op de huizenmarkt. Wat zijn de gevolgen voor huizenkopers of verkopers? Gaat de hypotheekrente omhoog? En kun je al een huis kopen zonder dat je daarvoor de deur uit moet? Kassa zoekt het uit.

#Wijzienjewel: de stand van zaken

In 2017 startte de Kassa de actie #ikziejewel om aandacht te vragen voor een vergeten groep kinderen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB). In Kassa de uitkomsten van het rapport van de werkgroep Wij zien je Wel dat vorige week aan minister Hugo de Jonge werd overhandigd. En wat betekent het coronavirus voor deze zeer kwetsbare groep kinderen en hun ouders? In de studio twee moeders van een ZEVMB kind, Sarike de Zoeten en Vanessa Liem.

Zit je noodgedwongen thuis? Geen nood!

Beginnen de muren al op je af te komen na een week thuisisolatie? Weet je van de gekkigheid niet meer wat je moet doen? Met de thuistips van online-gids in tijden van corona, Danny Mekic, gaat er een wereld voor je open, terwijl je toch thuis bent. Maak je de mooiste concerten mee en kun je de mooiste schilderijen en beelden bewonderen, vanuit je eigen luie stoel.

De Belbus komt helpen!

De Belbus trekt alles uit de kast om mensen te helpen die door de coronacrisis in de problemen zijn geraakt!  Zo gaat Sahil langs bij een echtpaar. Zij snappen namelijk niet hoe ze moeten videobellen. Ook verrast hij Hennie, die door de pandemie noodgedwongen alleen thuis zit.

Deskundigen beantwoorden jouw vragen

Er spelen een hoop vragen die niet direct over het coronavirus gaan, maar er wel mee te maken hebben. Een selectie van deze vragen leggen we voor twee deskundigen, huisarts Jako Burgers en Gerard Spierenburg van de Consumentenbond. Kun je bijvoorbeeld het lidmaatschap van de sportschool nu zomaar opzeggen? En wat moet je doen als je hotelovernachting niet verplaatst kan worden?
 
Wat is jouw vraag over het coronavirus en alle gevolgen ervan? Na de uitzending gaan we live, om 19.50 uur, door op Facebook! Stel je vraag nu alvast daar.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

rebek
rebek20 mrt. 2020 - 18:35

Als nl in n lockdown gaat. Kun je dan nog wel mantelzorger blijven van een vriend? Mag je daarvoor de wijk uit (ben geregistreerd mantelzorger)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!