Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Youp gaat klachten over T-Mobile bundelen

26 okt 2010
  •  
leestijd 2 minuten
t-mobilegroot_05.jpg
Cabaretier Youp van 't Hek gaat op korte termijn een e-mailadres of website openen waar mensen hun slechte ervaringen met helpdesks van grote bedrijven kwijt kunnen. Hij wil deze bundelen op een website of in een boek. Dat heeft Van 't Hek maandag gemeld.
De cabaretier berichtte vorige week op Twitter over langdurige slechte ervaringen van zijn zoon met telecombedrijf T-Mobile. In NRC Handelsblad wijdde hij zaterdag een column aan het onderwerp. Naar eigen zeggen ontving Van 't Hek sindsdien enkele duizenden reacties van mensen die zich in de problemen herkenden.
,,Ik heb een open zenuw geraakt'', beaamt hij. ,,Het gaat niet alleen om T-Mobile, maar om alle grote bedrijven die hun klanten doorlopend met een kluitje in het riet sturen. De Ziggo's, de UPC's, de Vodafones. Het is een terreur waar de gewone mens niets tegen kan beginnen.''
Volgens een berekening van het onderzoeksbureau Buzzcapture zou Van 't Hek de afgelopen dagen T-Mobile al enkele tonnen aan imagoschade hebben toegebracht met zijn actie. Het bedrijf komt tot deze berekening op basis van het feit dat Van 't Hek op Twitter ruim 45.000 followers heeft. Buzzcapture berekende dat het tot nu toe gaat om in totaal 3.884 reacties, waarvan er 2.479 negatief zijn.
Van 't Hek begon zijn digitale tirade tegen T-Mobile toen zijn zoon een probleem kreeg met zijn contract en wekenlang van het kastje naar de muur werd gestuurd. Zodra de cabaretier over de kwestie begon te twitteren, hing volgens Van 't Hek binnen een half uur een baas van T-Mobile aan de telefoon die beloofde de problemen op te lossen. Deze gang van zaken wekte alleen maar meer woede bij de cabaretier.
In zijn Oudejaarsconference 1989 nam Youp van 't Hek het alcoholarme biermerk Buckler flink op de korrel. Buckler verdween daarna snel van de markt.
T-Mobile stelt maandag in een reactie vooral ,,gekwetst'' te zijn door de uitlatingen van de cabaretier. ,,Bij dit bedrijf zijn heel veel mensen hard bezig een goed product neer te zetten'', stelt een zegsman. Het bedrijf erkent dat ,,niet alles altijd goed gaat. Maar dat geldt voor alle ondernemingen.''
Volgens het bedrijf heeft nog niemand maandag het abonnement opgezegd vanwege de actie van Van 't Hek. ANP
Fragment: Youp van 't Hek in Pauw & Witteman over zijn T-Mobile klacht

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!