Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Woonbond waarschuwt: pas op met niet-bestaande woningen

27 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
huis woning 1127
Regelmatig worden advertenties van huurhuizen online gezet die helemaal niet blijken te bestaan. Het tv-programma Opgelicht heeft recent een nieuwe huurwebsite ontmaskerd die nepadvertenties plaatste. Kassa ontmaskerde in 2016 ook al een andere huurwebsite, namelijk InAmsterdamtehuur.nl. De Woonbond waarschuwt consumenten weer om goed op te letten.
Volgens de Woonbond zouden er tientallen websites in de lucht zijn die misbruik maken van de woningnood. Dergelijke sites laten je inschrijfgeld betalen om op woningen te kunnen reageren, maar die bestaan vaak helemaal niet.

Mellon.nu

Onlangs ontmaskerde het tv-programma Opgelicht huursite Mellon.nu. Er worden via Facebook gesponsorde advertenties aangeboden. Veel mensen reageren positief hierop en raden familie en vrienden aan om te kijken. Maar kritische berichten werden verwijderen en die mensen werden geblokkeerd.
Wie doorklikt komt uit op een goed uitziende site waar je een premiumaccount van 24,95 moet betalen om te kunnen reageren. Volgens de Woonbond bestaan de woningen niet en betaal je inschrijfgeld voor niets.
Bron: AD

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar