Kassa

Wintersporter meer kwijt aan skipas

13-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_wintersport
Veel populaire skigebieden in de Alpen hebben dit seizoen de prijzen voor hun skipassen verder verhoogd. Gemiddeld zijn wintersporters bijna 2 procent duurder uit. Dat komt neer op 4,30 euro voor een pas die zes dagen lang toegang geeft tot de skiliften. Dat blijkt uit een inventarisatie door wintersportwebsite Snowplaza.
Oostenrijk
Vooral in de grotere skigebieden in Oostenrijk gaan de prijzen omhoog. In Frankrijk zijn de prijsstijgingen iets beperkter. In Zwitserland zijn skiërs en snowboarders goedkoper uit dan vorig jaar, doordat de prijzen gelijk blijven en de koers van de Zwitserse frank is gedaald ten opzichte van de euro.
Zwitserland duurst
Dat neemt niet weg dat de duurste skigebieden nog altijd in Zwitserland liggen. Zermatt, Sankt Moritz en Saas-Fee vragen meer dan 300 euro voor een zesdaagse skipas, Davos en Arosa zitten daar maar net onder. Ook populaire Franse wintersportplaatsen als Val Thorens en Les Arcs zitten rond dat bedrag.
Winterberg goedkoop
De prijsbewuste skiër kan nog altijd voor een fors lager bedrag (125 euro) zes dagen terecht in het Duitse Winterberg. Omdat het ook nog eens stukken dichter bij huis ligt, is dat gebied ook bij Nederlanders erg populair. De skipas is daar wel bijna 9 procent duurder dan vorig jaar. Dat is de sterkste prijsstijging van alle door Snowplaza onderzochte skigebieden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!