Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winst Triodos Bank valt fors lager uit

16-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
triodos bank 930x520
Triodos Bank heeft zijn winst afgelopen jaar fors zien terugvallen. De bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren schrijft dit onder meer toe aan de lage rentemarge. Ook werden de resultaten gedrukt door de verplichte bijdrage aan het depositogarantiestelsel.
Prijsvergelijkers
Netto hield Triodos 29,3 miljoen euro aan winst over. Dat is 28 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal klanten van de bank, die volgens prijsvergelijkers momenteel de laagste spaarrente hanteert van alle Nederlandse aanbieders, steeg wel met 7,4 procent tot 652.000 stuks. Daarbij groeide het totale beheerde vermogen van Triodos Bank, Triodos Beleggingsfondsen en Triodos Private Banking met 9 procent tot 13,5 miljard euro. Triodos hield eerder al rekening met de winstdaling. Het bedrijf denkt in 2017 gewoon verder te kunnen groeien. De bank rekent daarbij op 5 tot 10 procent meer klanten. ANP

Meer over:

triodos, winst, bank, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!