Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winst Samsung omlaag

31-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Samsung_11.jpg
Samsung heeft in het tweede kwartaal de winst flink zien dalen. Het technologiebedrijf moest meer uitgeven om zijn goedkopere mobieltjes aan de man te brengen en ondervond flinke weerstand van branchegenoot Apple en goedkopere Chinese mobieltjesmakers.
Zwakste prestatie
Samsung rapporteerde een operationele winst van 7,2 biljoen won (zo'n 5,3 miljard euro), een daling van bijna 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het is het derde kwartaal dat het resultaat daalt en de zwakste prestatie sinds het tweede kwartaal van 2012. Analisten rekenden in doorsnee op een resultaat van 6,8 biljoen won. De omzet zakte met bijna 9 procent tot 52,4 biljoen won.
Uitdaging
Samsung verkocht 95 miljoen telefoons en 8 miljoen tablets in de verslagperiode. De mobiele tak van het concern, die goed is voor meer dan de helft van het resultaat, zag het resultaat zakken tot 4,4 biljoen won, van 6,3 biljoen won een jaar terug. Over de tweede helft van 2014 is het bedrijf niet positief, het denkt dat deze periode ,,een uitdaging'' zal blijven. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!