Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Werkvloer moet het voor het zeggen krijgen'

27-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koopkracht_13.jpg
Vakcentrale FNV wil het gevecht aangaan met investeerders die alleen maar winst willen en zich dan weer terugtrekken. Dat zegt FNV-voorzitter Ton Heerts woensdag in een interview met nieuwssite Nu.nl.
Menselijke factor
,,Bedrijven moeten worden geleid door mensen op de werkvloer en niet door mensen op de beurs", aldus de werknemersvoorman. Volgens hem wordt de 'menselijke factor' bij organisaties vaak over het hoofd gezien.
Lonen omhoog
Daarnaast is het ook in het belang van de Nederlandse economie dat de lonen weer omhoog gaan. ,,De lonen zijn achtergebleven bij de inflatie. Om het consumentenvertrouwen aan te jagen, is loonsverhoging nodig.''
Koopkracht en echte banen
Zaterdag houdt FNV een grote landelijke actiedag in Utrecht, als aftrap van de campagne 'koopkracht en echte banen'. Daarmee willen de vakbonden een krachtig signaal afgeven aan het kabinet en de werkgevers om meer koopkracht en werkgelegenheid te realiseren.
ANP/NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!