Kassa

Werkgevers pleiten voor eenmalige toeslag

  •  
30-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eurogeld_15.jpg
Werkgeversvereniging AWVN wil werknemers volgend jaar eenmalig een belastingvrije uitkering geven als een structurele loonsverhoging in de cao uitblijft. Een woordvoerder van de AWVN heeft maandag bevestigd dat de uitkering hooguit 2 procent van het bruto jaarsalaris zou moeten zijn.
De werkgeversvereniging denkt met deze maatregel, die voor een modaal inkomen van 33.000 euro zou neerkomen op 660 euro, de koopkracht op gang te houden en de loonkosten van de bedrijven niet onnodig structureel te laten oplopen. Eenmalig 2 procent is meer dan de 1,6 of 1,7 procent structurele loonsverhoging die nu gemiddeld in cao's wordt afgesproken, meent de AWVN.
Eerder sprak de werkgeversvereniging al haar zorgen uit over het cao-overleg, dat door de economische onzekerheid bijna stil is komen te liggen. Voordeel van dit plan is volgens de AWVN dat het consumentenvertrouwen en het maatschappelijk draagvlak hiermee kan worden vergroot. Ook de overheid zou er van kunnen profiteren, want als mensen blijven kopen, levert dat meer btw-opbrengsten op.
ANP

Meer over:

cao, toeslag, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!