Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Werkende mantelzorger wil meedenkende baas

10-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
Mantelzorgers met een baan hebben behoefte aan flexibele werktijden en willen ook thuis kunnen werken. Ook willen ze graag professionele hulp bij de zorg zelf, en een helpende hand bij regelwerk en administratie. Dat meldt de FNV na een onderzoek. Donderdag is het de Dag van de Mantelzorg.
Beter met baan naast zorg
De cijfers komen van ruim 2750 ondervraagden, deels ook FNV-leden. Het merendeel van de werkende mantelzorgers (zowel gemiddelde Nederlander als FNV-leden) vindt het fijn om te werken naast hun zorgtaken. De onderzoekers concluderen dat wie voor een naaste zorgt en blijft werken, meestal beter af is dan een mantelzorger zonder baan. Dat komt vermoedelijk doordat het werk een prettige afleiding is en er morele ondersteuning is van collega's.
Meedenken
Wil een werkende mantelzorger het volhouden, dan zou de werkgever wel met ze moeten meedenken, met flexibele werktijden, thuiswerken en ook betaald verlof.
Het CBS berekende eerder dat ongeveer 2 miljoen mensen vorig jaar mantelzorg verleenden. Die zijn daar gemiddeld elf uur per week aan kwijt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!