Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Weer minder Nederlanders op vakantie

04-12-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vakantie_44.jpg
De Nederlandse vakantiemarkt is nog altijd niet hersteld van de economische crisis. Het aantal ondernomen vakanties daalde het afgelopen jaar met een half miljoen naar ruim 35 miljoen, ofwel 1,5 procent minder dan vorig jaar. Dit blijkt uit donderdag verschenen cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research.
Gemiddeld 2,8 keer per jaar
Volgens het onderzoek gingen er opnieuw minder Nederlanders op vakantie. Degenen die wel op vakantie gingen, deden dit even vaak als in 2013 (gemiddeld 2,8 keer per jaar).
Laagste cijfer sinds 2000
12,5 miljoen Nederlanders zijn één of meerdere keren op vakantie geweest. Ten opzichte van vorig jaar betekent dit een daling van zo’n 2 procent. Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat, zakte daarmee naar 79,5 procent, het laagste cijfer sinds 2000. Vorig jaar was de daling van het aantal ondernomen vakanties nog groter met 3 procent.
Korte vakanties
Nederlandse vakantiegangers kozen het afgelopen jaar gemiddeld voor wat kortere vakanties. Het aantal korte vakanties steeg met 2 procent naar 19,3 miljoen. Tegelijkertijd daalde het aantal lange vakanties met 5 procent naar 15,8 miljoen.
Noordzeebadplaats
De daling van het aantal vakanties gold zowel voor binnenlandse bestemmingen als buitenlandse. Het aantal binnenlandse vakanties nam af met zo’n 300.000 tot 17,2 miljoen. Evenals voorgaande jaren waren de Noordzeebadplaatsen met 2,2 miljoen vakanties de populairste vakantieregio in eigen land. Ondanks het mooie zomerweer daalde het aantal vakanties in de Noordzeebadplaatsen met 3 procent. De Veluwe, op de tweede plaats met 1,9 miljoen vakanties, zag het aantal vakanties eveneens licht dalen (min 2 procent). ANP

Meer over:

vakantie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!