Kassa

Weer meer waardering voor bus en tram

26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tram_01.jpg
Reizigers zijn steeds meer tevreden over hun bus, tram, metro, boot en regionale trein. Het gemiddelde rapportcijfers over 2012 komt uit op 7,4. De waardering neemt vooral toe in de stedelijke gebieden in de Randstad. In de top 3 blijft het busvervoer op de Friese Waddeneilanden op de eerste plaats, gevolgd door de veerdiensten Dordrecht-Rotterdam en Amsterdam-Velsen. In 2011 kwam de waardering uit op 7,2. Dat heeft het Kennisplatform Verkeer en Vervoer dinsdag gemeld in de ov-klantenbarometer.
Reden hogere cijfers
Het stads- en streekvervoer krijgt steeds hogere cijfers. Onder meer zijn de chauffeurs vriendelijk, het instappen is makkelijk en het op tijd rijden verbetert. De informatievoorziening bij vertragingen kan nog wel beter. Het rapportcijfer hiervoor blijft steken op 5,1. De reizigers zijn ook steeds beter gewend aan het gemak van de ov-chipkaart. De vervoerskaart krijgt een ruime 7. Ondanks incidenten blijft de waardering voor de sociale veiligheid hoog: 7,6.
Beter ov in grote steden
Het ov in de grote steden doet het steeds beter. De waardering voor het busvervoer in Amsterdam, Utrecht en Den Haag is weer hoger dan in 2011. Het beste stadsvervoer is in Apeldoorn. Reizigers beloonden de diensten van Syntus met een 7,7.
Het ov-klantenonderzoek leverde ruim 80.000 ingevulde vragenlijsten op. Het onderzoek was er voor de 12e keer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!