Kassa

Webwinkels slordig met betaling retourzendingen

24-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onlinewinkelen930x520
Webwinkels lappen de regels voor retourzendingen nog steeds massaal aan hun laars, meldt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek.

Veel winkels te laat met betalen

Volgens de onderzoekers betaalt 44 procent van de winkels het verschuldigde bedrag niet, niet volledig of te laat terug. Sommige winkels weigeren ten onrechte de retourzending.
De consumentenorganisatie bestelde op verschillende momenten meer dan zeshonderd artikelen bij ruim tweehonderd webshops. Vervolgens stuurden de onderzoekers de hele bestelling binnen veertien dagen terug. Wettelijk zijn de winkels in dat geval verplicht om binnen twee weken het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele bezorgkosten terug te betalen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Wilco_vV
Wilco_vV24 apr. 2018 - 16:44

Al deze onzinnigheid is begonnen met om commerciële redenen bedachtte * gratis retourneren * bij de door grote investeerders gerunde super-webwinkels. Andere kleinere (stenen-) winkels / webshops, die géén Amerikaanse of Aziaatische geldkraan hebben, die mogen extra personeel inhuren om al die opengebroken producten weer verkoopbaar te maken en toch daarbij vaak zo al in waarde zijn gedaald, want geen consument die zo'n half-gebruikt/bijna-tweedehands product wil ontvangen, en dus allerlei toeren moeten uithalen om rendabel te blijven. De extra administratie om geld heen&weer te schuiven naar rekeningen komt daar ook nog eens bij. Deze gekke consumenten-luxe van 'makkelijk en zo goedkoop als mogelijk' zorgt ervoor dat bijvoorbeeld Amazon zijn werknemers belachelijk laag betaald en uitbuit om maar zoveel mogelijk verkochte rommel te kunnen versturen. Maarja... consuminderen staat blijkbaar niet op de agenda bij de consumentenbond.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!