Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wat te doen met je vakantiegeld?

14-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
420 keer bekeken
  •  
geld euro 1127
In mei en juni zien velen weer vakantiegeld op hun rekening verschijnen. Maar door de coronacrisis zullen veel mensen niet op (zomer)vakantie gaan en dit geld op hun spaarrekening zetten. Is dat wel zo'n goed idee? Want veel banken belonen je - net als vorig jaar - daarvoor niet met een extra cadeautje, blijkt uit een rondgang van vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Geen acties bij vakantiegeld sparen in 2020

In 2019 moesten we het voor het eerst zonder dit soort vakantiegeld spaaracties stellen. Ook in 2020 zijn er dus geen acties. De banken geven hiervoor als reden dat deze acties niet gepast zijn door de lage rentes en de coronacrisis. Toch blijft sparen volgens Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl verstandig. "Het is altijd verstandig om wat geld achter de hand te houden als financiële buffer voor onverwachte uitgaven", aldus Bulthuis.

Wat kun je verder doen met je vakantiegeld?

Als je al voldoende spaargeld hebt, zijn er genoeg andere opties om je vakantiegeld te besteden, zoals het extra aflossen van schulden of je hypotheek. Hiermee realiseer je een besparing op je maandlasten. Dat kunnen veel mensen in deze tijd goed gebruiken. Daarnaast vinden veel mensen het in deze tijd - door het vele thuiszitten - een goed idee om spullen voor in het rondom het huis te kopen, zoals een nieuwe televisie, lounge set of een zwembad voor in de tuin.
Bron: Spaarrente.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!