Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Wakker Dier: weer vaker keurmerkloze kip in de bonus in supermarkten

27 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kip vlees 1127

Het afgelopen halfjaar is er in enkele supermarkten weer kip zonder keurmerk in de aanbieding gedaan, concludeert Wakker Dier op basis van de 'Kiloknaller Monitor'. 69 procent van de afgeprijsde kip beschikte niet over een dierenwelzijnskeurmerk, zoals Beter Leven, becijferde de organisatie.

De aanbiedingen van de grootste supermarktketens worden door de organisatie bijgehouden. Dat zijn Albert Heijn, Aldi, Coop, Deen, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Plus en Vomar. In de afgelopen vijf jaar nam het aantal aanbiedingen van kip zonder dierenwelzijnskeurmerk nog licht af. Volgens een woordvoerster van Wakker Dier is dat een onwenselijke ontwikkeling, omdat zo consumenten door de supermarktketens bewust richting de zieligste kip worden geduwd. Het was alleen Plus die volgens de organisatie 'op de goede weg' bleef, aangezien hier - in tegenstelling tot andere supermarkten - vaker kip mét keurmerk dan zonder keurmerk werd gepromoot. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar