Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wafels om fipronil uit de schappen gehaald

24-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
koffiewafels
Diverse supermarkten hebben wafels uit de winkels gehaald omdat de producten zijn gemaakt van eieren waarin fipronil zit. Volgens een woordvoerder van de supermarkt Emté gaat het om een lage concentratie van het giftige bestrijdingsmiddel en is het niet gevaarlijk voor de gezondheid.
Stille recall
,,Het gaat hierbij een om een zogenaamde stille recall. Supermarkten halen dan producten terug die niet aan de kwaliteitseisen voldoen, maar die niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het hoeft daarom ook niet breed gecommuniceerd te worden. Dit is een beslissing die uit voorzorg is genomen'', zei de woordvoerder naar aanleiding van een bericht in het AD.
Superunie
Het gaat om de mini-eierwafels en sneeuwwafels van het eigen merk van de dertien supermarkten die zijn aangesloten bij de Superunie, waaronder Emté, Deen en Coop. Mogelijk worden er nog meer producten uit de schappen gehaald. ,,Ei wordt in heel veel producten gebruikt, dus het zou kunnen dat dit nog een vervolg krijgt.''
Schandaal
De supermarkten haalden eerder al eieren uit de winkel vanwege het schandaal met fipronil. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) debatteren donderdagochtend met de Tweede Kamer over de kwestie. De voedsel- en landbouwspecialisten van de Kamer zijn daarvoor teruggekomen van het zomerreces.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!