Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Wachttijd bij bezwaar tegen boete erg lang'

06-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
84 keer bekeken
  •  
Verkeersboete_930x520
13.000 zaken waarin mensen bezwaar maakten tegen een opgelegde boete liggen nog op de plank. Een op de zes bezwaren tegen een geldstraf is niet binnen twee jaar afgewikkeld. Dit blijkt uit cijfers die actualiteitenprogramma EenVandaag opvroeg bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).
De situatie was een jaar geleden nog erger. In 2017 was 45 procent van de bezwaarprocedures na twee jaar nog niet afgewikkeld. Toen ging het om 18.000 zaken.

Inhaalslag

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt tegen EenVandaag druk bezig te zijn met een inhaalslag. Nieuwe zaken worden met voorrang behandeld, waardoor een beslissing binnen vier maanden valt. Stap voor stap komen ook oudere zaken op zitting, zodat die voorraad afneemt.
Jaarlijks worden ruim 9 miljoen boetes uitgedeeld.

'Bezwaren nemen toe'

Volgens EenVandaag neemt het aantal bezwaren fors toe, omdat juristen zich specialiseren in het bezwaar of verzet tegen boetes. Vaak is dit op basis van 'no cure, no pay'. Dat betekent dat als een bezwaar geen succes heeft, er geen kosten aan de diensten zijn verbonden. ANP

Meer over:

wachttijd, bezwaar, boete
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!