Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Waarschijnlijk toch volledige vaccinatie nodig voor vrij reizen'

26-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
499 keer bekeken
  •  
caravan 1127
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) verwacht dat vrij reizen pas mogelijk is na volledige vaccinatie. Als dat daadwerkelijk het geval is, zal het kabinet ervoor zorgen dat iedereen die naar het buitenland wil een gratis PCR test krijgt.
Volledige vaccinatie is nodig voor het Europees certificaat dat reizen in de vakantieperiode mogelijk moet maken. Volgens De Jonge "lijkt het logisch" om de test in dat geval wél gratis aan te bieden, vertelde hij na het corona-overleg op woensdagmiddag. Eerder pleitte hij nog voor een eigen bijdrage van 7,50 euro, maar de Tweede Kamer is daar tegen. Nu alleen volledige vaccinatie mensen in staat stelt om te reizen "ligt het in de rede om te kijken of je kan meedenken" met mensen die nog niet volledig zijn gevaccineerd, aldus de minister.
In de meeste gevallen heb je twee prikken nodig voor volledige vaccinatie. Alleen van het vaccin van Janssen is maar één prik nodig om volledig gevaccineerd te zijn.

Andere geluiden

Enkele weken geleden kwamen er uit Brussel nog geluiden dat de Europese lidstaten genoegen wilden nemen met gedeeltelijke vaccinatie, als voorwaarde om te reizen. De Jonge had daar naar eigen zeggen ook op aangedrongen bij zijn collega-ministers. "De meeste collega's kijken er anders naar", zegt De Jonge over de Europese onderhandelingen.

Overstag voor vakantie

Het verlangen om terug te gaan naar het oude normaal is voor veel mensen een motivatie om zich toch te laten vaccineren, blijkt uit een peiling van AD een EenVandaag. Voor hen is een vakantie, festival of concert reden om overstag te gaan.
Bron: ANP, AD, EenVandaag
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!