Kassa

Vraag naar vakantiereizen per bus minder door corona

11-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
165 keer bekeken
  •  
touringcar bus stoelen 930 520
Aanbieders van vakantiereizen per bus noteren veel minder boekingen vanwege corona. Reisorganisatoren als TUI, Oad en Bolderman zien dat consumenten terughoudend zijn met het boeken van busreizen.
Bolderman Excursiereizen heeft de helft minder aan boekingen dan normaal gesproken rond deze tijd. "Gelukkig hebben we de laatste tijd goede resultaten geboekt en hebben we wel wat vlees op de botten." Bolderman had zo'n twintig reizen naar Italië gepland tot mei. Deze worden omgeboekt of kosteloos geannuleerd.

Oad merkt afwachtende houding

"Wij hebben in de gaten dat klanten voor busreizen, dat zijn met name ouderen, een afwachtende houding aannemen", zegt een woordvoerder van Oad. Het aantal boekingen voor busreizen ligt er 30 procent lager dan in vergelijkbare periodes in andere jaren. Het aantal omboekingen en kosteloze annuleringen valt volgens hem nog mee omdat er voor deze tijd van het jaar relatief weinig reizen op de planning staan.

'Boekingen nog niet stilgevallen'

Een woordvoerder van TUI, waar ook Kras Reizen onder valt, kan geen exacte getallen noemen van het aantal boekingen en annuleringen maar zegt wel dat consumenten terughoudend zijn met het boeken van busreizen. "De boekingen vallen echter nog niet stil", vertelt zij. ANP
Meer weten over reizen en corona?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!