Kassa

Voucherplatform Checkkie.nl voor advies consumenten

11-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
vakantie reisverzekering koffer zon zee strand 1127
Dankzij de coronacrisis gaan veel vluchten, vakanties, concerten en evenementen niet door. Hierdoor blijft het aantal vouchers en de vragen erover toenemen nu de crisis voortduurt. Op Checkkie.nl, een initiatief van Aviclaim en juridische dienstverlener DAS, kun je terecht voor informatie en advies en kun je jouw voucher in beheer geven voor het bewaken van vervaltermijnen.
Er zijn nu in Nederland honderdduizenden vouchers in omloop. Het platform Checkkie.nl schat de waarde van vouchers tussen de vijf en zeven miljard euro. Hiervan is het overgrote deel afkomstig uit de reisbranche. De economische impact van de crisis op organisaties is groot. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om geld terug te krijgen. Om die reden worden er vaak alternatieven aangeboden, waaronder vouchers. Consumenten hebben hier vaak vragen over, waaronder: moet ik een voucher accepteren? Kan ik een voucher ontvangen als het reisadvies voor mijn bestemming is gewijzigd?

Antwoorden op veel vragen over vouchers

Remco Kuilman, oprichter van Aviclaim en initiatiefnemer van Checkkie.nl, verwacht dat zowel het aantal vouchers als het aantal vragen daarover blijft toenemen. "Meer dan tienduizend consumenten hebben ons om advies gevraagd en per dag ontvangen wij meer dan honderd gerelateerde vouchervragen." Om mensen te voorzien van overzichtelijke informatie, antwoorden op veel vragen, juridische hulp bij problemen en ondersteuning bij het beheer, behoud en verzilveren van vouchers bundelen juridische dienstverleners Aviclaim en DAS hun krachten.
Op dit moment kun je terecht voor het antwoord op meer dan honderd vragen over vouchers bij sportclubs, evenementen, vlieg- of pakketreizen. Daarnaast kun je op het platforms vouchers in beheer stellen met herinneringen aan de vervaltermijn. Verder kun je een gratis vouchercheck aanvragen. Het platform controleert dan of een voucher voldoet aan de eisen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Juridische hulp voor consumenten en organisaties

Het platform ziet de lastige economische situatie bij organisaties en biedt ondersteuning met een aantal services, zoals een schenking aan een ANBI-instelling. Silvia Onos van juridisch dienstverlener DAS geeft aan dat het platform zoveel mogelijk consumenten én organisaties wil helpen met het gratis aanbieden van juridische kennis. "DAS werkt mee aan dit initiatief, omdat we vinden dat iedereen toegang moet hebben tot deskundige juridische hulp, juist in deze onzekere tijd", aldus Onos.
Bron: Aviclaim, DAS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!