Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vorig jaar minder files op de snelweg

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file2_04.jpg
Vorig jaar is er meer gereden en minder in de file gestaan op de snelwegen dan in 2013. In de spits komt 94 procent van de automobilisten op tijd aan. Dat staat in een rapportage van Rijkswaterstaat die minister Melanie Schultz donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Filetop
De A20 (Hoek van Holland - Gouda) staat op de eerste plaats in de filetop 10. In 2022 gaat de verbinding A13-A16 open; de verwachting is dat deze file dan uit de filetop verdwijnt. Andere knelpunten zijn onder meer delen van de A16 (Breda-Rotterdam), A1 (Amsterdam-Apeldoorn), A9 (Alkmaar-Amstelveen) en de A13 (Rijswijk-Rotterdam). Het aantal files door ongevallen is vorig jaar ten opzichte van 2013 licht gestegen. Door wegwerkzaamheden waren er iets minder files dan in 2013.
Vorig jaar zijn er 66,3 miljard kilometers gereden, een stijging van 2 procent ten opzichte van 2013.
Betrouwbaarheid
In een reactie zegt Schultz dat het mooi is dat de betrouwbaarheid van de reistijd in de spits hoog is en de meeste automobilisten op de geplande tijd hun bestemming bereiken. ,,We sorteren effect met onze investeringen in extra rijstroken en gaan ook de komende jaren voluit om wegen te verbreden en ontbrekende schakels in het wegennet aan te leggen.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!