Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Voorlichting over verkeersgevaren van de smartphone

27-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
smartphone op fiets
Met ingang van 1 juli is het verboden om op je fiets je smartphone te gebruiken. In het hele land wordt op basisscholen door T-Mobile en TButterfly aandacht gevraagd voor de nieuwe én voor de gevaren van het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets. 
De twee bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een voorlichtingspakket voor basisscholen. Dit is een aanvulling op de reeds bestaande Fl app drol campagne van Ben. De afgelopen weken kregen duizenden kinderen uit groep 6 tot en met groep 8 les over de gevaren van smartphones in het verkeer.

Blij met campagne

Tisha van Lammeren, de directeur van de consumentenmarkt, is blij met de campagne. "Met deze lessen richten wij ons op een kwetsbare groep en maken we kinderen bewust van de gevaren. Door deze campagne ben ik mij hier zelf ook meer bewust van geworden en valt het mij ook meer op dat kinderen op straat vaak meer letten op hun telefoon dan op het verkeer. Ik sta zelf ook binnenkort voor de klas en ben dankbaar voor die gelegenheid om bij te kunnen dragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid."

Boete

De campagne is opgezet, omdat zo'n 75 procent van de jongeren bezig is met de smartphone tijdens het fietsen. De boete voor het gebruik bedraagt vanaf 1 juli 95 euro. 
Bron: T-Mobile Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!