Kassa

Vluchten naar Griekenland geannuleerd

24-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_006_05.jpeg
De staking in Griekenland en de actie van Franse luchtverkeersleiders hebben woensdag op Schiphol geleid tot annuleringen en vertraging. Zeven vluchten naar Griekenland werden geannuleerd. Reizigers naar Frankrijk of andere landen in het zuiden van Europa moesten rekening houden met vertraging.
Op Schiphol meldden zich woensdag niet veel mensen die naar Griekenland wilden, aldus een woordvoerster. De meeste passagiers waren er al van op de hoogte dat vluchten niet door konden gaan. In Griekenland is woensdag een algemene 24-uursstaking uit protest tegen bezuinigingsplannen van de regering.
Wie woensdag naar Frankrijk wilde vliegen, moest net als dinsdag rekening houden met vertraging omdat daar de luchtverkeersleiders staken. Ook vluchten met een bestemming elders in Zuid-Europa liepen vertraging op. Door de actie in Frankrijk moeten zij omvliegen.
Op de vliegvelden bij Parijs werden tientallen vluchten geannuleerd . Luchthaven Orly, vooral belangrijk voor het binnenlandse luchtvaartverkeer, schrapte de helft van alle vluchten. Op vliegveld Charles de Gaulle werd ongeveer een kwart van de vluchten geschrapt.
De luchtverkeersleiders in Frankrijk staken omdat zij bang zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Zij overleggen al jaren met de Europese luchtverkeersleiding Eurocontrol en collega's uit België, Nederland, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland over een nieuwe verdeling van de taken voor als er een Europees luchtruim komt, een wens van de Europese Commissie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!