Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vliegtuig wint van auto en trein bij vakantiereis

15 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vliegveld 1127
Het vliegtuig is de auto voorbijgestreefd als meest gebruikte vervoermiddel voor buitenlandse vakanties. De auto blijkt minder in trek, terwijl reizen met de trein duidelijk in de lift zit. Dat staat in het jaarlijkse ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research dat vandaag wordt gepresenteerd.

Vaker buiten Europa

Met het vliegtuig worden steeds vaker bestemmingen buiten Europa aangedaan, zoals Florida of Bali. De groei van vliegvakanties bedraagt drie procent. In 2019 ging 84 procent van de Nederlanders op vakantie. Gemiddeld gaat de Nederlander zo’n drie keer per jaar op vakantie. Europese bestemmingen zoals Frankrijk, Duitsland en Spanje worden daarbij minder populair. Ook de uitgaven tijdens vakanties stegen met drie procent naar 20,4 miljard euro in totaal.

Korte vakantie

Het meest opvallende is volgens het onderzoeksbureau het feit dat Nederlanders vaker voor een korte vakantie van een tot twee nachten kiezen. Treinvakanties naar het buitenland zitten, met 27 procent groei, stevig in de lift.

Meer uitgaven

Ongeveer 44 procent van alle vakanties van Nederlanders vond in eigen land plaats. Ondanks een afname van binnenlandse vakanties, zijn Groningen, Friesland en Drenthe en de Veluwe volgens het onderzoek zeer populair. Nederlanders zijn daarnaast tijdens de vakanties in eigen land meer geld gaan besteden. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!