Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Binnenkort antibioticavrij vlees in de supermarkt

27-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
varken930x520
Vanaf aankomend voorjaar kunnen klanten van een groot aantal supermarkten varkensvlees kiezen met een ‘antibioticavrij leven-keurmerk’. Dit is een van de plannen van de Nationale Voedseltop in Den Haag.
Garantie
Het keurmerk zal als stickertje op de verpakking van het vlees staan. Deze sticker biedt de garantie dat het varken nooit antibiotica toegediend heeft gekregen. Het keurmerk zal onder andere terug te vinden zijn in de schappen van Vomar, Hoogvliet en Plus.
Bijvangst en houdbaarheid
De Nationale Voedseltop is door verschillende ministeries opgezet, met als doel om binnen vijf tot tien jaar Nederland de koploper te maken in gezonde en milieuvriendelijke voeding. Andere plannen zijn onder andere het verkopen van bijvangst van vissers door supermarkten en betere informatie over houdbaarheidsdata.
Bron: de Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

lpaard1981
lpaard198130 jan. 2017 - 10:59

dierenwelzijn lijkt mij belangrijker dan dat er eventueel antibiotica is gebruikt. zal het zeker niet gaan kopen wat een onzin dit.

een consument
een consument28 jan. 2017 - 17:08

In dat geval hebben we dus ook vlees gekocht (en geconsumeerd!) waar wel antibiotica inzit?! Ik kan alleen bedenken dat het ministerie van volksgezondheid de gezondheid van het slachtvee blijkbaar belangrijker vindt dan de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Tijd voor serieuze kamervragen zou ik zeggen...

marleenvanh
marleenvanh28 jan. 2017 - 13:24

Die varkens kunnen in theorie dan ziek zijn (geweest). Of we dat nou willen (in eerste plaats voor die dieren natuurlijk). Lekker vega(n)! Beter voor IEDEREEN EN ALLES!!

FRB
FRB28 jan. 2017 - 11:41

Wat een onzin, in Nederland wordt geen vlees verkocht met antibiotica, of het zou vlees moeten zijn wat uit de VS komt, daar mag het wel...

Hennet
Hennet27 jan. 2017 - 13:14

Waarom nu weer een keurmerk er bij. Ik dacht dat bio vlees etc. ook  geen antibiotica bevatten. Of worden wij weer beduveld??????????????????/

dokun
dokun27 jan. 2017 - 12:46

Op zich vind ik dit een beetje gek dat er alweer een keurmerk bijkomt. Als je gewoon biologisch vlees koopt is er ook geen antibiotica gebruikt. Dus het is allang in de supermarkt verkrijgbaar. Dat de bijvangst van vissers nu verkocht mag gaan worden is een grote stap vooruit. Voorheen moest dat gewoon weggegooid worden. Waren alle vissen en andere zeedieren voor niets dood gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!