Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Verzekeringsbedrijf start proef om autoverzekering te koppelen aan persoon

2 dec 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
auto schade autoschade 930

Verzekeringsbedrijf Aon begint met een proef waarbij de polis verschoven wordt van de auto naar de bestuurder. Het zou beter passen bij het vervoer van de toekomst, met deelauto's, -scooters en -fietsen. Dat meldt het AD.

In het AD staat dat gebruikers van deelauto's, -scooters en -fietsen vaak onzorgvuldig omgaan met het vervoersmiddel, omdat het niet hun eigendom is en het eigen risico afgekocht kan worden. De vervoermiddelen zijn steeds lastiger te verzekeren voor deelbedrijven en platforms als Go Sharing, Felyx, Snappcar en Greenwheels. Zo zou de verhouding tussen premie en schade zijn scheefgegroeid.

Polis koppelen aan rijbewijs

Aon werkt voor de proef samen met onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de gemeente Rotterdam en de RDW. De persoon wordt in de pilot verzekerd en niet het vervoermiddel. In de toekomst zou de polis gekoppeld moeten worden aan het rijbewijs of het identiteitsbewijs.

Bron: AD/ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar