Kassa

Vertrouwen in onlineshoppen in EU stijgt

25-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online-shoppen-930x520
Europese consumenten hebben steeds meer vertrouwen in onlineshoppen. Vooral buitenlandse webwinkels schrikken niet meer af. Het vertrouwen dat het goed komt met een boek, kledingstuk of andere spullen die via internet in een ander EU-land worden besteld, is in twee jaar met een vijfde gestegen tot bijna 60 procent.
Scorebord
Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd ’scorebord’ van de Europese Commissie dat het consumentenvertrouwen in de digitale markt in 2016 in de EU meet. Het vertrouwen in onlineaankopen in eigen land blijft hoger (72,4 procent) dan internetshoppen op buitenlandse sites. In Nederland ligt dat percentage met 80 nog iets hoger dan het EU-gemiddelde.
Koopvoorwaarden
De koopvoorwaarden in noordelijke en westelijke EU-lidstaten zijn doorgaans beter dan in Zuid- en Oost-Europa, meldt de commissie. En er gaat ook wel eens iets mis. Zo ondervond in 2016 een op de tien consumenten dat zijn betaling in het buitenland werd geweigerd.
Fraude en wanbetalers
Veel winkeliers zijn terughoudend om over de grens te verkopen, blijkt ook uit het onderzoek. Ze zijn bang voor fraude en wanbetalers. Maar ook verschillende btw- en andere regels weerhoudt ze ervan hun online activiteiten uit te breiden. Slechts vier van de tien online-ondernemingen zegt volgend jaar over de grens te zullen aanbieden. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!