Kassa

Verbod tablet Samsung alleen nog in Duitsland

16-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
U_dd56b3fcc7.jpg
Het tijdelijke verbod op de verkoop van de nieuwste tablet van Samsung, de Galaxy Tab 10.1, is opgeheven voor de gehele Europese Unie, met uitzondering van Duitsland. Dat zei een woordvoerder van Samsung dinsdag.
Apple
Concurrent Apple liet de verkoop van de Samsungtablet vorige week verbieden door de rechtbank in het Duitse Düsseldorf. Het verbod gold voor de gehele EU, met uitzondering van Nederland. Samsung ging vrijwel direct tegen het verbod in beroep.
Schending van patenten
Apple en Samsung liggen al langer met elkaar in de clinch. De Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant beschuldigt het Zuid-Koreaanse concern onder meer van het schenden van patenten. Apple sleepte Samsung ook in Nederland voor de rechter wegens het schenden van octrooien. De rechtbank doet op 15 september uitspraak in die zaak. Als Apple gelijk krijgt, gaat het verbod op Samsungproducten op zijn vroegst op 13 oktober in. De Galaxy Tab 10.1 ligt hier inmiddels in de winkels. Samsung heeft geen extra tablets laten overkomen vanwege mogelijke vraag uit landen waar het gadget verboden was.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!