Kassa

'Venetië wil met toegangskaartjes gaan werken'

23-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
619 keer bekeken
  •  
Venetie
Om de enorme drukte op het eiland te kunnen beteugelen, denk Venetië eraan om met toegangskaartjes te werken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad na berichtgeving van de Italiaanse krant La Stampa.
Verwacht wordt dat een toegangskaartje tussen de 3 en 10 euro gaat kosten. De prijs verandert per seizoen en zal afhangen van de drukte die er in die tijd van het jaar is. Bij alle ingangen van het eiland zullen toegangspoortjes neergezet worden. De tickets, die online te koop zijn, krijg je in de vorm van een QR-code op je telefoon.

Massatoerisme

Venetië is al jaren een veelgebruikt voorbeeld van plekken die gebukt gaan onder massatoerisme. Voor de coronapandemie kwamen er dagelijks 110.000 toeristen naar het eiland, dat 53.000 inwoners telt. Sinds de pandemie zijn de bezoekersaantallen trouwens lager. In de eerste dagen van augustus kwamen er gemiddeld 85.000 mensen per dag naar Venetië.
Het zal niet de eerste maatregel zijn die de stad heeft doorgevoerd. Eerder kwam er al een verbod op het aanmeren van grote cruiseschepen.
Bron: Het Financieele Dagblad, La Stampa
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Dave lubeck
Dave lubeck23 aug. 2021 - 16:06

Het verhaal over Venetië !! Wisten jullie dat in de toekomst Venetië is vergaan , verzwolgen door het water , ondanks dat er bij de ingang van het Canal Grande onder water een waterwering omhoog komt bij Hoogstaand water alleen het is al een keer gebeurt dat Venetië die waterkering / wering omhoog liet komen met het resultaat dat het niet werkte waarop het San Marcoplein weer onder water kwam te staan . Het is ook zeer kwalijk dat Venetië Totaal word Uitgezogen en Uitgewoond door al die Toeristen . Wisten jullie dat er nog maar weinig ECHTE Venetianen in Venetië wonen !! Volgens mij word het tijd dat Venetië Totaal word afgesloten voor toeristen !!! Laat Venetië maar worden onder onderhouden door de Italiaanse regering en laat maar beschermd worden door de Italiaanse Monumentenzorg want anders is het een hopeloze zaak en verdwijnt Venetië onder water . Een stad die in het verleden de grootste op aarde was waar vele koningen , keizers en Politieke figuren daar handelen over van alles en nog wat , een Wereldstad dus !!! Ik stop hierbij met nog een Tip toe te voegen . Charles Aznavour heeft daar een treurig lied over geschreven / gezongen , met de titel , Trieste Venice . Luister maar op YoutTube . Krijg je kippevel van .

anduril
anduril23 aug. 2021 - 14:45

Door al die toeristen wordt Venetië langzaam onder het zeeniveau 'gestampt'.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!