Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Venetië wil met toegangskaartjes gaan werken'

23-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
699 keer bekeken
  •  
Venetie
Om de enorme drukte op het eiland te kunnen beteugelen, denk Venetië eraan om met toegangskaartjes te werken. Dat schrijft Het Financieele Dagblad na berichtgeving van de Italiaanse krant La Stampa.
Verwacht wordt dat een toegangskaartje tussen de 3 en 10 euro gaat kosten. De prijs verandert per seizoen en zal afhangen van de drukte die er in die tijd van het jaar is. Bij alle ingangen van het eiland zullen toegangspoortjes neergezet worden. De tickets, die online te koop zijn, krijg je in de vorm van een QR-code op je telefoon.

Massatoerisme

Venetië is al jaren een veelgebruikt voorbeeld van plekken die gebukt gaan onder massatoerisme. Voor de coronapandemie kwamen er dagelijks 110.000 toeristen naar het eiland, dat 53.000 inwoners telt. Sinds de pandemie zijn de bezoekersaantallen trouwens lager. In de eerste dagen van augustus kwamen er gemiddeld 85.000 mensen per dag naar Venetië.
Het zal niet de eerste maatregel zijn die de stad heeft doorgevoerd. Eerder kwam er al een verbod op het aanmeren van grote cruiseschepen.
Bron: Het Financieele Dagblad, La Stampa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!