Kassa

Veendam verbiedt zondagsopening AH

04-07-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ah_15.jpg
De supermarkt van Albert Heijn in Veendam is zondag op last van de gemeente gesloten gebleven. De burgemeester heeft dat besloten omdat het filiaal een eerder opgelegd verbod om op zondag de deuren te openen, aan zijn laars lapte. Dat meldt de website van Veendam.
Gemeenten mogen voor elke 15.000 inwoners één supermarkt een zondagsopening gunnen. Veendam telt 28.000 inwoners, dus twee supers op zondag open is niet mogelijk. De gemeente koos voor de Jumbo en niet voor AH. Dat vond de filiaalhouder van Albert Heijn niet eerlijk en ging gewoon elke zondagmiddag tussen vier en acht uur open.
Albert Heijn bleef gewoon open
Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven waartoe de gemeente zich had gewend, oordeelde begin juni dat Veendam in zijn recht stond. Op straffe van maximaal 19.000 euro per zondagsopening, moest AH dicht blijven. Daar gaf de supermarkt geen gehoor aan en bleef op zondag open gaan. Voor burgemeester Ab Meijerman was daarmee de maat vol. Zondag verbood hij de winkel de deuren te openen. Uit protest deelde bedrijfsleider Jan Haandrikman pakken koffie uit aan klanten die voor een gesloten deur stonden. Hij zal zich met tegenzin houden aan de gemeentelijke dwang. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!