Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel nieuwe klanten voor Triodos en ASN na ophef salarisverhoging

13-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ING 930x520
Naar aanleiding van de ophef over de beoogde salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers stappen veel ING-klanten over naar de banken ASN en Triodos die een duurzamer beleid zeggen te voeren.

Salarisverhoging gaat niet door

Afgelopen donderdag werd bekend dat topman Hamers een loonsverhoging van 50 procent zou krijgen. Hij zou dan jaarlijks 3 miljoen euro bijgeschreven zien op zijn rekening. Vandaag maakte de raad van commissarissen van ING bekend af te zien van de omstreden salarisverhoging.

Duizenden overstappers

Triodos ziet sinds donderdag een vervijfvoudiging van het aantal nieuwe aanmeldingen. ‘’Dit effect houdt waarschijnlijk langer aan vanwege de verkiezingstijd’’ meldt een woordvoerder van de bank. ‘’Er komen er mogelijk nog enkele duizenden bij’’.
Ook de ASN-bank geeft aan enkele duizenden nieuwe klanten te verwelkomen. Al is niet duidelijk of al deze overstappers vanwege de ING-affaire van bank wisselen.

Overstappen als lastig ervaren

Ondanks de grote storm van kritiek op ING valt het aantal overstappers relatief mee. ‘’Mensen denken dat overstappen lastig is. Dat is een ingebeeld bezwaar. Er is al jaren een overstapservice’’, zegt een woordvoerder van Triodos. Bron: Kassa / NOS

Meer over:

asn, triodos, ing
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!