Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel Nederlanders willen vakantie in eigen land

17-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
788 keer bekeken
  •  
zomervakantie camping 1127

Maar liefst acht op de tien Nederlanders wil dit jaar tenminste één keer op vakantie gaan. Daarbij blijkt vakantie in eigen land de meest populaire optie te zijn, zo blijkt uit onderzoek van de ANWB onder tweeduizend volwassen Nederlanders.

Bijna de helft van de vakantiegangers geeft aan een vakantie in eigen land te kiezen. Vooral provincies als Limburg, Gelderland, Drenthe en Zeeland zouden daarbij populaire bestemmingen zijn. Het overige deel van de reizigers geeft aan voornamelijk binnen de Europese grenzen te blijven, aldus het onderzoek van de ANWB dat onder 2000 Nederlanders is gehouden. 

Weinig verre reizen

Als reizigers toch buiten de landsgrenzen op vakantie gaan, dan wordt Duitsland als derde meest populaire bestemming genoemd, daarna Frankrijk, Spanje, België en Italië. Vooral reizen binnen Europa dus. Daarbij is de auto het meest gebruikte vervoersmiddel, gevolgd door het vliegtuig.

Veel animo voor vakanties

Directeur Reizen van de ANWB, Marjon Kaper, geeft aan dat Nederlands de afgelopen twee jaar vooral is thuisgebleven. Daarom is het animo om op vakantie te gaan nu groot; bijna net zo groot als voor corona. 

Rust en natuur

De mensen die in eigen land op vakantie gaan, kiezen daarbij vooral voor natuur en rust, aldus de ANWB. Zo lijkt kamperen in trek te zijn, dat gebeurt dan vooral op kleinschalige campings.

Bron: ANWB

Meer over:

kamperen, vakantie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!