Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Veel meer nieuwjaarswensen via mobiel internet

02-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_mobieledata_02.jpg
Er is met de jaarwisseling veel meer gebruikgemaakt van mobiel internet om nieuwjaarswensen te sturen. Dat meldden KPN, T-Mobile en Vodafone woensdag.
Dataverbruik
Bij KPN groeide het dataverbruik (zoals via WhatsApp) rond de jaarwisseling met 23 procent in vergelijking met vorig jaar. Volgens KPN waren er geen noemenswaardige vertragingen bij het afleveren van het dataverkeer. T-Mobile tekende rond oud en nieuw (in het tijdvak 23.00 en 1.00 uur) een stijging van het dataverbruik op van 42 procent. Ook bij T-Mobile kon in de meeste gevallen probleemloos gebruik worden gemaakt van mobiel internet met de jaarwisseling.
Miljoenen berichten
Verder meldde KPN dat 8,5 miljoen sms-berichten werden afgehandeld. Dat waren er vorig jaar 12,8 miljoen. Het aantal telefoongesprekken bij KPN rond de jaarwisseling steeg naar bijna 5 miljoen, van 4,7 miljoen een jaar geleden. T-Mobile is nog bezig gegevens te verzamelen over het sms- en belverkeer, aldus een woordvoerster.
Toename
Vodafone liet weten dat met oud en nieuw (gemeten tussen 18.00 en 4.00 uur) het totale dataverkeer van zijn klanten met 82 procent is toegenomen. Vodafone zei dat er extra voorbereidingen zijn getroffen om het dataverkeer zonder problemen te laten verlopen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!