Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Extra strenge coronacontroles in openbaar vervoer

14 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
ouderen reizen bus ov (1127x634)

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan strenger toezien op de naleving van coronaregels in het openbaar vervoer (ov). Omdat het waarschijnlijk veel drukker zal zijn in de bus, trein, tram en metro, worden er naar verwachting meer boetes uitgedeeld. Vandaag start een miljoenen kostende ov-campagne om dagelijks tienduizenden extra reizigers te werven.

Het gemiddeld aantal reizigers in het ov zit nu tussen de 50 en 60 procent, van het aantal dat normaliter wordt vervoerd, met wat uitschieters naar 70 procent. Maar de kosten zijn in die periode gelijk gebleven, stelt OV-NL. "Het doel is in december weer 80 procent van het normale aantal reizigers te vervoeren", stelt voorzitter Pedro Peters van koepen OV-NL in De Telegraaf. "Dat ligt nu gemiddeld op iets meer dan de helft, veel te weinig. Daardoor lijdt de ov-sector dit jaar een verlies van bijna een half miljard euro. Het is een investering in deze campagne dus meer dan waard."

Volgens de OV-NL-voorzitter zijn er tot eind juli ongeveer duizend boetes uitgereikt vanwege het niet dragen van een mondkapje. Sinds augustus gaat het om tweehonderd per week, met name tijdens weekenden worden bonnen uitgeschreven. Boa's moeten ervoor zorgen dat reizigers zich aan coronamaatregelen houden. Peters: "Dat doen we niet graag, maar het kan niet zo zijn dat sommige reizigers zich niks aantrekken van de voorschriften, nu het weer drukker gaat worden in het ov. Ook agressief gedrag wordt niet geduld." ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!