Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Van Nieuwenhuizen: coronatest Corendon geen alternatief voor quarantaine na reis Turkije

30 jun 2020
  •  
leestijd 2 minuten
turkije istanbul 1127
Corendon zwicht voor de regels van het kabinet: de maatschappij stopt met het aanbieden van coronatesten bij vliegreizen naar Turkije. Daarnaast adviseert de maatschappij reizigers bij terugkeer toch dringend twee weken in thuisquarantaine te gaan, meldt RTL Nieuws. Vanaf 10 juli vertrekken de eerste vluchten naar Turkije.
Corendon past de maatregelen toe na een telefoongesprek tussen de baas van Corendon en minister Cora van Nieuwenhuizen. Premier Rutte noemde het plan van Corendon om vanaf 10 juli weer op Turkije te gaan vliegen nog 'onverstandig en onverantwoord'. Het reisadvies voor Turkije is nu nog 'oranje'. Dat houdt in dat alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Oranje reisadvies

De overheid adviseert Nederlandse reizigers die uit Turkije om bij thuiskomst twee weken in thuisquarantaine te gaan vanwege het oranje reisadvies. Corendon wilde dat omzeilen door de reizigers een coronatest aan te bieden. Daar komt de luchtvaartmaatschappij na het gesprek met Van Nieuwenhuizen op terug. De maatschappij vermeldt nu op de website: "Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, adviseert de Nederlandse overheid Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine te gaan. De overheid beschouwt een pcr-test niet als vervanging of aanvulling van de aanbevolen thuisquarantaine en daarom bieden we de test niet meer aan."

Coronatest geen alternatief voor quarantaine

Volgens Van Nieuwenhuizen zijn de regels van het kabinet leidend. Met een coronatest als alternatief op quarantaine hield Corendon zich niet aan de richtlijnen. Daarom wees de minister het bedrijf ook op de regels van het kabinet, meldt een woordvoerder. Volgens de luchtvaarmaatschappij zijn er al honderden reizen naar Turkije geboekt.
Bron: RTL Nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

bharmsen
bharmsen1 jul 2020 - 7:25

Waarom ook niet die andere vliegmaatschappijen zoals de KLM aanpakken en de zelfde regels laten gelden en niet alleen Corendon.