Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Vakbonden willen beloning voor supermarktmedewerkers

08-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
supermarkt schap koeling 930x520
Vakbonden FNV en CNV gaan alles uit de kast halen tijdens de komende cao-onderhandelingen voor de supermarktbranche om ervoor te zorgen dat werknemers een flinke loonsverhoging krijgen. De Telegraaf meldt dat enkele tienduizenden werknemers in de supermarkten nauwelijks profiteren van de winsten in de branche. Ze zouden voorlopig ook niet te hoeven rekenen op een bonus.
De maat is voor FNV vol en de vakbond eist dat bij de komende cao-onderhandelingen een structurele loonsverhoging komt van 5 procent. Volgens bestuurder Mari Martens kan het niet zo zijn dat Ahold, Lidl en Aldi winsten maken, terwijl werknemers er niks van terugzien.

"Gênant"

Dat de supermarktbranche weigert om over de brug te komen, verbaast de vakbonden. CNV deed eerder een oproep om supermarktmedewerkers eenmalig te belonen met 500 euro, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin is het in het geval van Ahold erg gênant. Het gaat volgens Fortuin fantastisch met het bedrijf, maar werknemers in distributiecentra en vakkenvullers mogen er niet van meeprofiteren.
Bron: Telegraaf/ANP

Meer over:

salaris, supermarkt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!