Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vakantiehuisjes in Nederland worden steeds duurder'

14-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
532 keer bekeken
  •  
vakantiehuis1127

© Roompot

Het is dit jaar een stuk duurder geworden om een vakantiehuisje in Nederland te boeken, schrijft dagblad Trouw. Al sinds de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar huisjes explosief gestegen. Verhuurders spelen daar op in.
Uit gegevens van Laurens Taekema, oprichter van Parkvakanties.nl, blijkt dat de vakantiehuizen in de meivakantie 8 tot 13 procent duurder waren dan een jaar eerder. Normaal gesproken zijn die prijsstijgingen veel kleiner - zo'n 3 á 4 procent.

Hoe meer onzekerheid, hoe meer vraag

De vakantiehuizen zullen de komende weken alleen maar duurder worden, voorspelt Taekema. “Aanbieders weten wat er gaat gebeuren, die hebben het vorig jaar ook al meegemaakt", zegt hij in gesprek met Trouw. “Datzelfde gaan we nu weer zien. Sterker nog, het is al begonnen.”
Taekema ziet dat de vraag naar huisjes samenhangt met de onzekerheid over een vakantie over de grens. Zo ontstond er een run toen premier Rutte in een persconferentie vertelde dat mensen hun vakantieplannen in het buitenland uit te stellen. Ook nu er onzekerheid is over het grensbeleid van buurlanden, groeit het aantal boekingen.

Natuurhuisjes

Vooral losstaande vakantiehuizen, verhuurd door particulieren, werden de afgelopen jaren flink duurder. Prijzen op de website Natuurhuisje.nl lagen in 2020 al 15 procent hoger dan een jaar eerder. Een jaar later steeg de prijs nog harder, met gemiddeld 20 procent.
Bron: Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!