Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Vakantiegeld gaat op aan vakantie en sparen'

18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
man vakantie foto 930x520
Krap de helft van de Nederlanders geeft het vakantiegeld dat over het algemeen deze maand tezamen met het salaris wordt overgemaakt daadwerkelijk uit aan daar waar het voor is bedoeld. Naast vakantie blijft ook sparen populair. Dat meldt onderzoeksbureau Q&A donderdag op basis van onderzoek onder 1200 consumenten.
Vakantie of rekening spekken
Circa 45 procent van de ondervraagden gebruikt het geld of een deel daarvan om zijn vakantie te bekostigen. Daarbij valt het volgens de onderzoekers op dat Nederlanders bereid zijn meer van hun centen voor de reisplannen in te zetten. Bij bijna vier op de tien worden de extra euro's grotendeels gebruikt om de bankrekening te spekken.
Verder stijgt het percentage van de ondervraagden die nog geen idee hebben waar ze de jaarlijkse vakantiebonus aan zullen uitgeven. Nu is dat circa een op de acht ondervraagden. Vorig jaar betrof dit een op de twaalf. Vooral 60-plussers zijn daar volgens het onderzoek over het algemeen nog niet uit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!